Türkiye ve Zambiya arasında 12 anlaşma imzalandı

1 dk okuma
Türkiye ve Zambiya arasında 12 anlaşma imzalandı

Hızlı Özet

Türkiye ve Zambiya arasında 12 iş birliği anlaşması imzalandı






Türkiye ve Zambiya arasında 12 iş birliği anlaşması imzalandı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, 10. BRICS Zirvesi için geldikleri Güney Afrika’da Türkiye ve Zambiya cumhuriyetleri arasında 12 alanda iş birliği anlaşmasına imza attı. Türkiye ve Zambiya arasında imzalanan anlaşmalar şöyle:



"Lusaka’da TİKA Program Koordinasyonu Ofisi Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Mutabakat Muhtırası, Ormancılık Alanında İş Birliği Anlaşması, Eğitim Alanlarında İşbirliği Anlaşması, Diplomatik Pasaport Hamleleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılması Anlaşması, Güvenlik Alanında İşbirliği Anlaşması, Kolluk Eğitimi Anlaşması, Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması, Balıkçılık ve Hayvancılık Alanlarında İş Birliği Anlaşması, Turizm Alanında İş Birliği Anlaşması, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Alanında Anlaşma, Genlik ve Spor Alanlarında Anlaşma, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Zambiya Ulusal Yayın Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü."



Anlaşmaların imzalandığı tören sonrası iki ülkenin temsilcileri aile fotoğrafı çekindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Zambiyalı mevkiadaşı Edgar Lungu tarafından onuruna verilecek resmi yemeğe katılacak.




Bu haber 892 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici
Ekonomi
#Yatırımcı Sayısı#Sermaye Piyasası#MKK Kayıtları

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son günlerde kamuoyunda tasfiye edilen fonlardaki yatırımcı sayılarına dair yer alan spekülatif bilgilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kurul, bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerini paylaşarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini10512 Görüntüleme
Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor

Türkiye'de farklı sahalarda tespit edilen toryum kaynaklarının, yeni nesil nükleer reaktörlerde kullanılması ve yerli toryum bileşiklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Habervitrini9270 Görüntüleme
Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor
Ekonomi

Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor

Suudi Arabistan devletinin sahibi olduğu Saudi Aramco’nun yöneticileri, OYAK bünyesindeki GüzelEnerji’nin Aliağa, Samsun ve Gebze’de bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu. Taraflar arasındaki ortaklık görüşmelerinin birkaç ay içinde tamamlanarak resmi sürece taşınması bekleniyor.

Habervitrini10029 Görüntüleme
IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta
Ekonomi

IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu projeksiyonlarına göre, dünya ekonomisi 2030 yılına kadar yaklaşık 25 trilyon dolar büyüyerek toplam küresel nominal GSYH'de 150,3 trilyon doları aşacak.

Habervitrini10080 Görüntüleme