Türkiye'den flaş Suriye açıklaması! 2 bölgeye dikkat çekildi

2 dk okuma
Türkiye'den flaş Suriye açıklaması! 2 bölgeye dikkat çekildi

Hızlı Özet

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan şiddetli çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "İdlip ve Mücavir'de sükunetin sağlanması ülkemizin açısından öncelikli meseledir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan şiddetli çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "İdlip ve Mücavir'de sükunetin sağlanması ülkemizin açısından öncelikli meseledir" dedi.

Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de Esed rejimi ve rejim karşıtı güçler arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sınır hattında yaşanan çatışmalarla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

'İDLİP VE MÜCAVİR'DE SÜKUNETİN MUHAFAZASI ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNCELİKLİ MESELEDİR'
Türkiye için 2 bölgenin öncelikli mesele olduğunu vurgulayan Sözcü Keçeli,

"İdlip ve mücavir bölgedeki gelişmeler hakkında:

Sınırımızın sıfır noktasında bulunan İdlip ve mücavir bölgede sükunetin muhafazası ülkemiz açısından öncelikli bir meseledir.

2017 yılından bu yana, İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesi’yle ilgili bazı mutabakatlar tesis edilmiştir. Türkiye, taraf olduğu mutabakatların gereğini hassasiyetle yerine getirmektedir.

İdlip’e yönelik son dönemdeki saldırıların, Astana mutabakatlarının ruhuna ve işleyişine zarar verecek boyuta ulaştığı ve ciddi sivil kayıplara yol açtığı konusunda gerekli uyarıları çeşitli uluslararası platformlarda yapmış ve bu saldırıların durdurulması gerektiğini kayda geçirmiştik. Nitekim, son günlerde yaşanan çatışmalar, bölgedeki gerginliğin istenmeyen şekilde artmasına sebep olmuştur.

'TÜRKİYE TARAFINDAN BÜYÜK ÖNEM TEŞKİL ETMEKTEDİR'
Yeni ve daha büyük istikrarsızlıklara yol açılmaması ve sivil halkın zarar görmemesi, Türkiye bakımından büyük önem teşkil etmektedir.

Diğer taraftan, mevcut istikrarsızlık ortamından istifade etmeye çalışan Tel Rıfat ve Münbiç’teki terör gruplarının sivil halkı ve Türkiye’yi hedef alan saldırılarındaki artışı da dikkatle izliyoruz. Bu bölgelerdeki terörist varlığının sonlandırılması amacıyla paydaşlarla daha önce varılan mutabakatların gereğinin yerine getirilmemiş olması endişelerimizi artırmaktadır.  

Gelişmeleri, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğüne atfettiğimiz önem ve terörle mücadeleye verdiğimiz öncelik çerçevesinde çok yakından takip ediyoruz." dedi.

Bu haber 766 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

O Dört Başkanın İsmi Açıklandı: Kılıçdaroğlu'nun Özel'i Uyardığı Liste Belli Oldu
Gündem

O Dört Başkanın İsmi Açıklandı: Kılıçdaroğlu'nun Özel'i Uyardığı Liste Belli Oldu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Özgür Özel'e aday gösterilmemesi yönünde telkinde bulunduğu dört belediye başkanının kim olduğu kamuoyunda merak uyandırmıştı. Gazeteci Barış Terkoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden edindiği bilgileri paylaşarak bu dört ismin kimliğini bir televizyon programında deşifre etti.

Habervitrini13090 Görüntüleme
Ağbaba'dan Kılıçdaroğlu'nun '250 Bin Dolar' İddiasına Çok Sert Yanıt: İspatlansın, Canıma Kıyarım!
Gündem

Ağbaba'dan Kılıçdaroğlu'nun '250 Bin Dolar' İddiasına Çok Sert Yanıt: İspatlansın, Canıma Kıyarım!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te 250 bin dolar bulunduğu yönündeki iddiaları yeniden gündeme getirmesine, “Kanıtlansın, Malatya Meydanı'nda kafama sıkar, intihar ederim” sözleriyle tepki gösterdi. Ağbaba, konunun Meclis tarafından soruşturulduğunu ve herhangi bir delil bulunamadığını vurguladı.

Habervitrini13153 Görüntüleme
30 Haziran'a dikkat! Avrupa'yı kavuran "ejderha sıcakları" Türkiye'ye gelir mi?
Gündem

30 Haziran'a dikkat! Avrupa'yı kavuran "ejderha sıcakları" Türkiye'ye gelir mi?

Avrupa'yı etkisi altına alan ve bazı ülkelerde 40 derecenin üzerine çıkan "ejderha sıcakları" hayatı felç etti. Fransa'da aşırı sıcaklarla bağlantılı olaylarda 5 günde 40 kişi boğularak öldü. Gözler şimdi Türkiye'ye çevrilirken, uzmanlardan peş peşe dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

Habervitrini12546 Görüntüleme
AK Parti'ye Katılacak İki Belediye Başkanı Daha Belli Oldu
Gündem

AK Parti'ye Katılacak İki Belediye Başkanı Daha Belli Oldu

Gazeteci İsmail Saymaz'ın bildirdiğine göre, iki belediye başkanı daha AK Parti'ye katılma kararı aldı. Perşembe günü gerçekleştirilecek AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yeni üyelere rozetlerinin takdim edilmesi öngörülüyor.

Habervitrini11561 Görüntüleme