Türkiye'den İsrail'i kudurtacak dosya

1 dk okuma
Türkiye'den İsrail'i kudurtacak dosya

Hızlı Özet

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş da gündemimizdeydi. Savaşın müzakereler yoluyla kalıcı ve adil bir biçimde sonlandırılması için hareket ediyoruz.

İsrail kuduracak! Bakan Fidan 'Hazır' dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de de ateşkesin kalıcı hale gelmesinin çok önemli olduğunu, İsrail'in işlediği suçlarla ilgili dosyaların hazırlandığını ve Uluslararası Adalet Divanı'nda sunulacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları şöyle:

Arnavutluk ile geldiğimiz noktada işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz. Son yıllarda ciddi kazanımlar elde ettik. Ticaret hacmimizi tekrar 1 milyar dolar seviyesine çıkardık. Hedefimiz bunu 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Haziran ayında Tiran'da düzenlenmesi öngörülen zirve sayesinde işbirliğimiz ilerletmeyi hedefliyoruz.

İki NATO müteffiki olarak askeri ve savunma sanayinde güçlü işbirliğimiz mevcut. Bir Arnavutluk piyade takımının Bosna Hersek'teki Türk birliğine katılacak olması işbirliğimizin kanıt niteliğinde. Bölgesel sorunlara bölgesel çözümler bulunması için gerçekleştirilen çabalar konusunda Arnavutluk ile ortak harekete etmeye devam edeceğiz.

RUSYA -UKRAYNA SAVAŞI

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş da gündemimizdeydi. Savaşın müzakereler yoluyla kalıcı ve adil bir biçimde sonlandırılması için hareket ediyoruz.

İSRAİL'İN SALDIRILARI: DOSYAYI SUNUYORUZ

Gazze'de de ateşkesin kalıcı hale gelmesi son derece önemlidir. Türkiye olarak dosya hazırladık ve Uluslararası Adalet Divanı'na sunuyoruz. Dosyamızda İsrail'in işlediği suçların takipçisi Filistin'in destekçisi olduğumuzu bildirdik.

Bu haber 1503 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14695 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12665 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10266 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13853 Görüntüleme