Uğur Mumcu'nun katili MİT belgelerinde!.. Bakın kim öldürmüş

3 dk okuma
Uğur Mumcu'nun katili MİT belgelerinde!.. Bakın kim öldürmüş

Hızlı Özet

Benzer belgeler, Hablemitoğlu ve Emeç cinayetlerinde de söz konusuydu. Hablemitoğlu, MOSSAD-CIA uzantılı BND özel operasyon timince öldürülmüştü...






Star yazarından bomba iddia! MİT belgesine göre Mumcu'yu MOSSAD öldürdü



Star yazarı Aziz Üstel, Uğur Mumcu'yu MOSSAD'ın öldürdüğünü, MİT belgesinin ise hasıraltı edildiğini iddia etti.



Star yazarı Aziz Üstel, bugünkü köşesinde, "Türkiye'deki Mossad üssü!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.



İsrail'in bir anlaşmayla 1958 yılında Türkiye'de MOSSAD üssü kurduğunu belirten Üstel, MOSSAD'ın 90'lı yılların sonuna kadarki serüvenine kısaca değindi.



"MOSSAD GERÇEKLEŞTİRDİ"



24 Ocak 1993 yılında Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastına da değinen Üstel, Mumcu'yu MOSSAD'ın öldürdüğünü iddia etti.



"MOSSAD'ın Türkiye'deki özel operasyon, kitlesel katliam, sabotaj, provokasyon, suikast 1971-1980 darbeleri PKK, İkinci Cumhuriyetçiler, Barzani-Talabani CIA ve Alman BND ile ilişkilerindeki rolü bilerek gizlenmiştir" diyen Üstel, "Uğur Mumcu'nun 7.01.1993 tarihli 'Mossad-Barzani' yazısından 17 gün sonra bombalı suikastle öldürülmesi; suikastın Hayfa Limanı'ndan yola çıkan Mossad ekibince gerçekleştirildiği yolundaki MİT belgesi hasıraltı edilmişti" dedi.



Aziz Üstel'in yazısı şu şekilde:



Türkiye'de ABD ve NATO üsleri olur da MOSSAD Üssü olmaz mı hiç?!



Gizli bir anlaşma imzalanır 1958 yılında. Anlaşma Türkiye-ABD ve İsrail arasında imzalanmıştır ve bu anlaşmaya dayanarak İsrail Türkiye'de bir MOSSAD Üssü kurar! Bu üste MOSSAD, Türk istihbarat görevlilerine teknik konularda kapsamlı eğitim verir.



Sonra, 70'li yıllarda Türkiye'yi nerdeyse bir iç savaşın eşiğine getiren kardeş savaşlarına İsrail çok yakından ilgi göstermeye başladı.



Ve 12 Eylül darbesi çattı geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Vahit Halefoğlu 4 Nisan 1985 tarihinde, Washington'u ziyaret etti ve İsrail Büyükelçisi Meir Rosanne'le gizli bir görüşme yaptı.



İsrail kaynakları bu görüşmeyi, ABD'den daha çok yardım almak için Türklerin istediğini söyledi. Bu görüşmede Halefoğlu'nun Mossad Üssü'nü gündeme getirdiğini, İsraillerin konuyu örtbas etmeye çabaladığı belirtecekti Türk kaynakları.



BU görüşmeden yaklaşık otuz yıl sonra 1993'de, dönemin Dış İşleri Bakanı Hikmet Çetin İsrail'i ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Türkiye'yle İsrail 12 Maddelik çok gizli bir anlaşmaya imza attı. BU anlaşmaya göre Türkiye Mossad'ın Suriye ve İran'a sızmasına ve operasyonlar yapmasına yardımcı olacaktı. Dahası; İsrail İstihbaratına Tevel ve Tzomet adlı Mossad şubelerinin resmen açılmasına izin verilmişti. İsrail savaş uçaklarına Konya'da uçuş üssü tahsis edilmişti.



Hikmet Çetin'in imzaladığı anlaşmadan bir süre sonra 1994 Kasım'ında BB Tansu Çiller İsrail'i ziyaret etti. Türkiye-Mossad ilişkileri ayrıntılarıyla ameliyat masasına yatırıldı. O günden günümüze kadar bu ilişki gizliliğini korudu.



BU nedenle o dönemlerde MOSSAD'ın Türkiye'deki özel operasyon , kitlesel katliam, sabotaj, provokasyon, suikast 1971-1980 darbeleri PKK, İkinci Cumhuriyetçiler, Barzani-Talabani CIA ve Alman BND ile ilişkilerindeki rolü bilerek gizlenmiştir.



Uğur Mumcu'nun 7.01.1993 tarihli "Mossad-Barzani" yazısından 17 gün sonra bombalı suikastle öldürülmesi; suikastın Hayfa Limanı'ndan yola çıkan Mossad ekibince gerçekleştirildiği yolundaki MİT belgesi hasıraltı edilmişti.



Benzer belgeler, Hablemitoğlu ve Emeç cinayetlerinde de söz konusuydu. Hablemitoğlu, MOSSAD-CIA uzantılı BND özel operasyon timince öldürülmüştü...



Bu ve benzer nedenlerle, MOSSAD'ın Türkiye'deki etkinlikleri ve hala varsa kadrolarının açığa çıkartılması çok ama çok önemlidir..




Bu haber 2303 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kurtlar Vadisi'nde FETÖ izleri.. Fetullah Gülen plakası ve FETÖ bir dolarları
Medya/Magazin

Kurtlar Vadisi'nde FETÖ izleri.. Fetullah Gülen plakası ve FETÖ bir dolarları

Merhum Kaşif Kozinoğlu soruşturmasıyla yıllar sonra yeniden gündeme gelen Kurtlar Vadisi dizisini en yakından takip edip en fazla yorum yazan gazeteci olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Dizinin beni cezbeden özelliğinin "kâhinliği" olduğunu defalarca Günaydın'daki köşemde dile getirdim. Örneğin, 13 Eylül 2012'de dizi için "Gelecekten haber veren haber bülteni" benzetmesini yapmıştım.

Habervitrini13889 Görüntüleme
Dizide yazdılar Kaşif Kozinoğlu'nun hücresinde oynadılar
Medya/Magazin

Dizide yazdılar Kaşif Kozinoğlu'nun hücresinde oynadılar

Kaşif Kozinoğlu'nun Silivri Cezaevi'nde ölümünden 2 gün önce yayımlanan Kurtlar Vadisi Pusu'nun 136. bölümündeki 'Kaşifoğlu' sahnesi soruşturma dosyasına girdi. Dizinin üç senaristi 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifade verdi.

Habervitrini12391 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi ile ilgili şok iddia
Medya/Magazin

Kurtlar Vadisi ile ilgili şok iddia

MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen ve Kurtlar Vadisi senaristlerinin ifadeye çağrılmasıyla derinleşen soruşturma kapsamında yeni açıklamalar geldi. Dönemin RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kurtlar Vadisi Terör dizisinin dizinin yayından kaldırılma sürecinde aylarca tehdit aldıklarını ve emniyet koruması altına alındıklarını bildirdi.

Habervitrini12534 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi'nin yönetmeni Osman Sınav’ın mezara götürdüğü sır
Medya/Magazin

Kurtlar Vadisi'nin yönetmeni Osman Sınav’ın mezara götürdüğü sır

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi Pusu senaristlerinin ifadeye çağrılması ve dizideki bir plaka detayının dikkat çekmesiyle birlikte, 2025 yılında yaşamını yitiren yönetmen Osman Sınav

Habervitrini14405 Görüntüleme