Ukrayna'da panik.. Rusya bütün şehirleri vuruyor

3 dk okuma
Ukrayna'da panik.. Rusya bütün şehirleri vuruyor

Hızlı Özet

Ukrayna'da bugün ülke genelinde hava saldırısı alarmı verildi. Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko ülkenin enerji altyapısının “büyük bir düşman saldırısı altında” olduğunu açıklarken ABD'nin 'Ukrayna'da askerlik yaşının düşürülmesini istediği' iddia edildi.

İki gün önce Amerikan füzesini kullanıp Rusya'ya saldıran Ukrayna çok büyük bir hata yaptı.. Saldırıya öfkelenen Rusya Ukrayna'nın bütün şehirlerini vurmaya başladı. Yoğun saldırı altında panikleyen Ukrayna tüm ülke genelinde alarm verdi.. 'Büyük bir düşman saldırısı altındayız'

Ukrayna'da bugün ülke genelinde hava saldırısı alarmı verildi. Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko ülkenin enerji altyapısının “büyük bir düşman saldırısı altında” olduğunu açıklarken ABD'nin 'Ukrayna'da askerlik yaşının düşürülmesini istediği' iddia edildi.

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yoğun bir şekilde düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ardından, ‘Oreşnik’ hipersonik balistik füzelerinin bulunduğu Hazar denizine yakın Kapustin Yar askeri üssününün hava sahasını üç günlüğüne kapatmıştı. Hava sahasının kapatılması füze saldırısı endişelerine neden olurken Ukrayna bugün güne siren sesleri ile başladı.

ÜLKE GENELİNDE ALARM

Ukrayna ordusu bu sabah yaptığı açıklama ile ülke genelinde hava saldırısı alarmı verildiğini ve Rus füzelerinin çeşitli bölgeleri hedef aldığını duyurdu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından Telegram üzerinden yayınlanan mesajda “Füze tehdidi nedeniyle Ukrayna topraklarının tamamında alarm ilan edilmiştir” ifadeleri yer aldı ve Harkiv, Odesa ve 8 başka bölgede daha füzelerin tespit edildiği açıklandı. Başka bir mesajda Harkiv'deki sivil halkın sığınaklara gitmesi istendi.

PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Harkiv askeri yönetimi başkanı Oleg Sinegubov, Telegram'da yaptığı açıklamada, Harkiv'in Kyivskyi ilçesine üç saldırı düzenlendiğini, şu ana kadar can kaybının bildirilmediğini duyurdu. Lutsk kentinin Belediye Başkanı Igor Polishchuk ise kentte 'patlama sesleri duyulduğunu' açıkladı.BAKAN AÇIKLADI: BÜYÜK BİR DÜŞMAN SALDIRISI ALTINDAYIZ

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko da bu açıklamadan kısa bir süre sonra bir duyuruda bulundu ve ülkenin enerji altyapısının “büyük bir düşman saldırısı altında” olduğunu açıkladı.

“Enerji sektörü bir kez daha büyük bir düşman saldırısı altında. Ukrayna genelinde enerji tesislerine yönelik saldırılar gerçekleştirİliyor” diyen bakan birçok bölgede acil elektrik kesintileri uygulandığını duyurdu.

SON DAKİKA: Ukraynada tüm ülke genelinde alarm! Büyük bir düşman saldırısı altındayız

SON DAKİKA: Ukraynada tüm ülke genelinde alarm! Büyük bir düşman saldırısı altındayız

ABD: ASKERLİK YAŞINI 18'E DÜŞÜRÜN

Ukrayna’nın geçen hafta Rusya topraklarına ilk kez Batı yapımı füzelerle saldırması üzerine savaştaki gerilim tırmanmıştı. Ukrayna Rus saldırganlığının arttığını öne sürerek Batı'dan daha fazla destek isterken, AP haber ajansında yer alan bilgilere göre, Biden yönetimi Zelenski'den askerlik yaşının 25'Tten 18'e düşürülmesini istedi.

SON DAKİKA: Ukraynada tüm ülke genelinde alarm! Büyük bir düşman saldırısı altındayız

SON DAKİKA: Ukraynada tüm ülke genelinde alarm! Büyük bir düşman saldırısı altındayız

Özel istişareler hakkında bilgi sahibi olan ve isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, Ukrayna'nın Rusya'nın büyüyen ordusuna ayak uyduramadığını, kayıplarını telafi etmek için yeterli sayıda askeri seferber edemediğini belirtti.

Cephedeki durumu 'düz bir matematik hesabı' olarak değerlendiren yetkili Ukrayna'nın daha fazla askere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

PUTİN TRUMP'IN ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETMEYECEK

Öte yandan, Ukrayna'nın eski dışişleri bakanı Dmitro Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD'nin seçilmiş başkanı Trump'tan gelecek herhangi bir barış anlaşmasını kabul etmeyeceğini çünkü Ukrayna'nın Putin için bir saplantı olduğunu ileri sürdü.

 

Bu haber 1270 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaşif Kozinoğlu’nun feth-i kabir işlemi başladı! Naaştan örnek alınıyor
Gündem

Kaşif Kozinoğlu’nun feth-i kabir işlemi başladı! Naaştan örnek alınıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu sırada 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün yapılması planlanan ancak ertelenen feth-i kabir işlemi başladı. Mezar açılarak toprak ve naaştan örnekler alınıyor.

Habervitrini13411 Görüntüleme
Sıcaklıklar düşüyor, İstanbul'a yağmur geliyor
Gündem

Sıcaklıklar düşüyor, İstanbul'a yağmur geliyor

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu hava durumunun nasıl olacağıyla ilgili konuştu. Pazar günü İstanbul'a yağmur yağacağını söyleyen Şen, hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta önemli ölçüde düşeceğini söyledi. Şen ayrıca bu kışın ılıman geçeceğini belirterek kar yağmamasının ciddi bir sorun olduğunu altını çizdi.

Habervitrini12208 Görüntüleme
Adli TIP'a giren hırsızlar Kaşif Kozinoğlu'nun doku örneklerini çaldı
Gündem

Adli TIP'a giren hırsızlar Kaşif Kozinoğlu'nun doku örneklerini çaldı

MİT Asya Bölge Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ndeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada organize bir şüphe ağı gün yüzüne çıkıyor.

Habervitrini9329 Görüntüleme
"Kara Haydar" Soruşturmasında Deprem: Kayınvalide Gözaltında, gelin Çağla Öz firarda
Gündem

"Kara Haydar" Soruşturmasında Deprem: Kayınvalide Gözaltında, gelin Çağla Öz firarda

Sosyal medyada "Vanlı Kara Haydar" adıyla tanınan, 45 milyon liralık şaşaalı düğünü, altın kaplama takıları ve koruma ordusuyla dikkat çeken Mehmet Fatih Tançalan’ın tutuklanmasının ardından soruşturma derinleşiyor.

Habervitrini12847 Görüntüleme