Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen 2012 Sanayi Gecesi'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda sanayici işadamı katıldı.
Bakan Yazıcı gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen yıl yüzde 8,5 büyüdüğünü belirterek, ''Avrupa'nın büyüme oranı yüzde 1,5 olarak gerçekleşti. Türkiye 8,5 büyüme oranıyla AB üyesi olsaydı Avrupa'nın 2011 yılı büyümesi 1,8 olacaktı. O kadar da bir katkımız olacaktı'' diye konuştu.
Türkiye'nin ekonomik imkanlarının iyi olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:
''Ama bizim en büyük zenginliğimiz Türk milleti olarak kardeşliğimiz. Etnik mensubiyetimiz ne olursa olsun bunlar zenginliğimiz. Dolayısıyla terörist unsurlarla kendisini Kürt, Çerkez, Laz her neyse ifade eden kardeşlerimizi mutlaka ayıralım. Ayırıyoruz, bu konudaki hassasiyetimizi sürdürelim. Elbette ki devletin güvenlik kuvvetleri teröristlere karşı onların anladığı dilden mücadelesini sürdürüyor. Buna devam edecektir. Bu konuda da büyük bir hassasiyet içerisinde olacağınızı umuyorum''
Bakan olduğu ilk dönemde İzmir'de yaşadığı bir olayı anlatan Bakan Yazıcı, Danıştay kararının gecikmesinin getirdiklerini şöyle aktardı:
''2002 yılında Türkiye'nin ihracat rakamı ortada. Alsancak Limanı özelleştirildi. Danıştay tarafından onaylanması gerekiyor. Alan müteşebbis önünü göremediği içinde yatırım yapamıyor. Yasaya göre Danıştay'ın özelleştirmeyle ilgili kararını bir ay içerisinde vermesi gerekir. Hukuk devleti ve yargı denetimi olacak. Ama karar tam 27 ay sonra belli oldu. İşlemler doğrudur denildi. Dünyada ekonomik krizler başladı. Özelleştirmede değerler düşmüş. O özelleştirme gerçekleşmedi. Türkiye 1 milyar dolar zarara uğradı. Türkiye'de bunu yaşadık''
-Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç-
Gecede konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da bir günlük ziyaretinde, Kayseri'deki ahengi, birlik ve beraberliği ile şehirleşme kültürünün daha ileri seviyede olduğunu gördüğünü vurguladı.
Bakan Kılıç, ''Kayseri Anadolu'da lokomotif bir şehir durumunda. Kayseri modelleri ile başarılı projelere imza attık. Bakanlık olarak 23 stadyum yapıyoruz. Kayseri'de atılan ilk adımı biz sürdürüyor ve devam ettiriyoruz. Bunların bazıları belediyelerle devam ediyor, bazılarını ise TOKİ ile yapıyoruz. Bazılarında da yatırım şirketleri ile yapıyoruz. Bu Kayseri'nin haklı gururudur'' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Bakan Yazıcı ile Bakan Kılıç'a katılımlarından dolayı porselen vazo takdim etti.
Bakan Yazıcı ve Kılıç da İstanbul Sanayi Odası (İSO) ilk 500 büyük sanayi kuruluşu anketinde yer alan Kayserili firmalara plaket verdi.
Üye olsaydık AB'de büyüme daha çok olacaktı

Hızlı Özet
“Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Türkiye AB üyesi olsaydı Avrupa'nın 2011 yılı ekonomik büyümesi yüzde 1,8 olacaktı'' dedi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

New York’ta diplomasi trafiği! Erdoğan kabulleri peş peşe yaptı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan, Türkevi'nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi ve Ukrayna Başbakanı Vladimir Zelenskiy'i kabul etti. İşte kritik görüşmenin detayları...

Mansur Yavaş : Bu CHP'de bir dakika bile duramazdım
CHP'den ayrılarak yoluna bağımsız devam edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın istifasının ardından kararının arka planına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Gazeteci Gürbüz Evren, Independent Türkçe'de yayımlanan yazısında Yavaş'la yaptığı görüşmede kendisine aktarılanları paylaştı.

Pezeşkiyan BM'de konuştu : Atom bombası İsrail'de bize denetime geliyorlar..
BD ve İsrail'e BM kürsüsünden rest çeken Pezeşkiyan, "Soykırımı işliyorlar bize terörist diyorlar" ifadesini kullandı. Pezeşkiyan, "Atom ve nükleer silahlar, İsrail'in elinde ama bunu denetleyenler İran'a gelmek istiyor" dedi.

Müthiş bir yerli güç daha TSK envanterine girdi... MALAMAN
Özellikle son dönemde yalnızca havada değil, denizlerde ve sualtında da önemli adımlar atılıyor. Farklı görev alanlarına yönelik geliştirilen yerli sistemler, Türkiye’nin savunma kapasitesini çok daha geniş bir alana taşıyor.