Danıştay 10. Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumunun, sözleşme yapacağı özel sağlık kuruluşlarında çalışacak uzman hekimlerin 65 yaşını doldurmamış olması koşulunu getiren düzenlemesinin yürütmesini durdurdu.
Bir hekim, "Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Kurumundan/Kuruluşundan Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi"nin "uzman hekim" başlıklı 3.1.6. maddesinde yer alan "Sağlık kurumu/kuruluşu, hastalara hizmet
verebilmek için ruhsatında ve faaliyet izin belgesinde yer alan branşlarda 65 yaşını doldurmamış en az bir tam zamanlı uzman hekim bulundurmayı kabul ve taahhüt eder" ibaresinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı. Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 10. Dairesi, söz konusu düzenlemenin yürütmesini durdurdu. Davalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dairenin kararına itiraz ederse, itirazı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.
UZMAN HEKİME 65 YAŞ SINIRINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Hızlı Özet
“Danıştay 10. Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumunun, sözleşme yapacağı özel sağlık kuruluşlarında çalışacak uzman hekimlerin 65 yaşını doldurmamış olması koşulunu getiren düzenlemesinin yürütmesini durdurdu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özgür Özel, Erdoğan'a 800 bin TL tazminat ödeyecek
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 800 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

CBS News: ABD savaş uçakları, İran'ın Ürdün'e saldırılarında hasar aldı
ABD savaş uçaklarının, İran'ın salıyı çarşambaya bağlayan gece Ürdün'deki ABD üssüne yönelik saldırısında hasar aldığı ileri sürüldü.

İstanbul'da hava kirliliği bir yılda yüzde 11 arttı
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) yapılan bir çalışmayla İstanbul'da ağustos ayında hava kirliliğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttığı belirlendi. Ölçümlere göre kentte en kirli hava Sultangazi'de kaydedilirken en az kirliliğin olduğu yer ise Alibeyköy oldu.
Türk ve Mısır ortaklığından doğan İHA'nın satışı başlıyor
HAVELSAN ile Arap Endüstrileşme Teşkilatı (AOI), ortak geliştirdikleri HAMZA-1 İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) satışı için anlaşmaya vardı. | Anadolu Ajansı