VALİ MUTLU: ARAMA YAPILIYOR, GÖZALTI DEĞİL

1 dk okuma
VALİ MUTLU: ARAMA YAPILIYOR, GÖZALTI DEĞİL

Hızlı Özet

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin bugün yapılan çalışmaların arama mahiyetinde olduğunu belirterek, ''Gözaltı şeklinde değil'' dedi.

İSTANBUL - Şeyhülislam Hayri Efendi İlköğretim Okuluna yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarının ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan aramalara ilişkin sorusu üzerine Vali Mutlu şunları söyledi:

''Devam etmekte olan soruşturmayla ilgili Zirve Yayınevine yapılmış olan saldırıya ilişkin daha önceden yapılmış tutuklamalar vardı. Bugünkü çalışmalar arama mahiyetinde ev ve iş yerlerinde yapılıyor. Gözaltı şeklinde değil. Aramalar tamamen ilgili makamların talepleri doğrultusunda emniyet birimlerimiz tarafından yapılıyor. İstanbul bir nokta, farklı 6 nokta var.''



-KONYA'DA ARAMA



Öte yandan ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın evinde de arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi'ndeki evinde arama başlattı.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Aydın'ın geçen yıl emekli olduğu fakat üniversitede halen ders verdiği öğrenildi.

Bu haber 3743 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı
Gündem

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray’daki üç kadın danışmanına kişi başı 45 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) nakit hediye verdiği ortaya çıktı. Mali beyanlarda “tatil hediyesi” olarak gösterilen ödemelerin, çalışanların yıllık maaşlarının yaklaşık üçte birine denk gelmesi dikkat çekti.

Habervitrini13508 Görüntüleme
NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!
Gündem

NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!

NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Brunssum, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3'ü NATO 3.0 dönüşümünün örneklerinden biri olarak gösterdi.

Habervitrini12624 Görüntüleme
Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...
Gündem

Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin’in kazanmasının ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de benzer bir siyasi değişim temennisinde bulundu.

Habervitrini12203 Görüntüleme
Sosyal medyadaki lüks yaşama yakın takip! Bakan Gürlek'ten açıklama
Gündem

Sosyal medyadaki lüks yaşama yakın takip! Bakan Gürlek'ten açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medyada gündem olan “Vanlı Kara Haydar” ve Ali Haydar Kurum hakkında yürütülen adli süreçlerin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gürlek, suç gelirlerinin lüks yaşam ve benzeri mizansenlerle meşru gösterilmesine izin verilmeyeceğini belirterek, sosyal medyanın hukuk dışı ve denetimsiz bir alan olmadığını vurguladı.

Habervitrini13961 Görüntüleme