Vurulmamak için sivilleri kalkan yapan PKK, kaçmak için ormanı yaktı

••2 dk okuma
Vurulmamak için sivilleri kalkan yapan PKK, kaçmak için ormanı yaktı

Hızlı Özet

“Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya adresi üzerinden yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde uyguladığı kirli planı duyurdu.”

MSB'den orman yangını açıklaması! 'PKK'lı teröristler gizlenmeye çalışıyor'
Milli Savunma Bakanlığı, Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklere havan atışı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya adresi üzerinden yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde uyguladığı kirli planı duyurdu.

"PKK'DAN ALÇAK PLAN"

Bakanlığın "Terör örgüt PKK'dan alçak plan" başlıklı açıklamasında teröristlerin Irak'ın kuzeyinde yerlerinin tespit edilmesini önlemek için ormanları yaktığını ve bölgedeki halka da "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." yalanını söyledikleri belirtildi.

"YERLERİNİN TESPİT EDİLEMEMESİ İÇİN"

20 Haziran Perşembe günü Diyarbakır-Mardin arasında çıkan ve 15 kişinin can verdiği yangın güncelliğini korurken yapılan bakanlık açıklamasında "Ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyorlar" ikinci başlığının altında şu ifadeler yer aldı:

"Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı. Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor.

"ORMANLARI TSK YAKTI" YALANIYLA KANDIRIYORLAR

PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor. Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye atıyor.

Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek! Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!"

Bu haber 953 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: 7 faili meçhul dosyada 8 cinayet daha aydınlatıldı
Gündem

Bakan Gürlek: 7 faili meçhul dosyada 8 cinayet daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, 7 faili meçhul dosyada 8 cinayetin daha aydınlatıldığını duyurdu. Gürlek, "Bu 7 dosyayla birlikte, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bugüne kadar 58 dosyada 65 maktule ve 7 yaralıya ilişkin olayları aydınlattık" dedi.

Habervitrini13187 Görüntüleme
Flydubai uçağının sırrı çözüldü.. 34 Bin Fitte Dehşet: Kokpitte Baltalı Saldırı!
Gündem

Flydubai uçağının sırrı çözüldü.. 34 Bin Fitte Dehşet: Kokpitte Baltalı Saldırı!

Dubai’den Tel Aviv’e gitmek üzere 174 yolcuyla havalanan Flydubai’ye ait FZ1073 sefer sayılı yolcu uçağında, uluslararası havacılık tarihinin en korkunç olaylarından biri yaşandı. Uçak 34 bin fitte seyrettiği sırada, Umman uyruklu yardımcı pilot Hamam el-Hammami, Hindistan uyruklu Kaptan Pilot Smit Machchhar’a kokpitteki acil durum baltasıyla saldırdı.

Habervitrini13392 Görüntüleme
İzmir’de Tarihi Kırılma: Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti Yolunda
Gündem

İzmir’de Tarihi Kırılma: Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti Yolunda

CHP’nin Kalesinde Siyasi Deprem: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye Geçiyor

Habervitrini11293 Görüntüleme
FETÖ'nün nakkaşı.. Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Bayram Özbek üç maymunu oynadı…
Gündem

FETÖ'nün nakkaşı.. Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Bayram Özbek üç maymunu oynadı…

Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosunda da payı olduğu tespit edilen FETÖ'nün senaristi Bayram Özbek, 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Kasten Öldürmeye Azmettirme' suçlarından tutuklanmıştı.

Habervitrini11041 Görüntüleme