Yahudi işgalciler Batı Şeria'da bir camiyi ateşe verdi

1 dk okuma
Yahudi işgalciler Batı Şeria'da bir camiyi ateşe verdi

Hızlı Özet

Köy meclisi başkanı Muhammed Rabi, AFP'ye yaptığı açıklamada bazıları maskeli 20'den fazla yerleşimcinin gece boyunca Et Tuvani köyündeki Takva Camisi'ne saldırdığını ve camiyi ateşe verdiğini söyledi.

Filistinli bir yetkili pazar günü yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'da bir köydeki camiyi ateşe verdiğini söyledi.

Bir AFP gazetecisi de caminin girişinin yandığını ve duvarlarına İbranice yazılar yazıldığını belirtti.

Köy meclisi başkanı Muhammed Rabi, AFP'ye yaptığı açıklamada bazıları maskeli 20'den fazla yerleşimcinin gece boyunca Et Tuvani köyündeki Takva Camisi'ne saldırdığını ve camiyi ateşe verdiğini söyledi.

Rabi, yerleşimcilerin ayrıca 2 evi ve bir mandırayı ateşe verdiğini belirterek saldırganların caminin duvarlarına İbranice yazılar yazdığını ekledi.

Rabi, köylülerin evlerinden çıkmasının ardından yerleşimcilerin kaçtığını, yerel gönüllülerin ise alevler daha fazla yayılmadan yangını söndürmeyi başardığını dile getirdi.

İsrail polisi, "bölgede bir aracın ateşe verilmesi, ibadet yapısının kapısına zarar verilmesi ve duvarlara yazılar yazılması dahil hasara yol açan şüphelilere ilişkin ihbarın ardından dün gece köye polis ekipleri sevk ettiğini" açıkladı.

Filistinli aktivist Usame Mahamra, AFP'ye yaptığı açıklamada, ateşe verilen caminin yakınında bir İsrail askeri gözetleme kulesi bulunduğuna dikkat çekerek, "Yerleşimcilerin saldırısı İsrail ordusunun gözleri önünde gerçekleşti" dedi.

Rabi ise İsrail ordusu, polisi ve itfaiye ekiplerinin saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra köye geldiğini ve cami ile diğer mülklere verilen zararı incelediğini söyledi.

Filistin Evkaf Bakanlığı saldırıyı kınadı.

Bakanlık açıklamasında kundaklamayı "tam teşekküllü bir terör eylemi" olarak nitelendirdi.

Kaynak: Mepa News

Bu haber 9862 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek
Gündem

Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek

Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı görevine geri döndüren, Özgür Özel’i ise görevden düşüren ‘mutlak butlan’ kararı temyiz incelemesi için Yargıtay’a ulaştı. Esasa ilişkin değerlendirmenin adli tatil nedeniyle 1 Eylül sonrasında yapılacağı bildirildi.

Habervitrini10526 Görüntüleme
TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası
Gündem

TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası

Terörsüz Türkiye sürecinde gözler çerçeve yasa için TBMM'ye çevrildi. Sürecin başarıya ulaşması için çalışmalar aralıksız sürerken, yasanın Meclis tatile girmeden görüşülmesi bekleniyor. Olası bir gecikme durumuna ilişkin AK Parti kanadından gelen açıklamada, tatile girilmesi durumunda 'olağanüstü' bir TBMM toplantısının gündeme alınabileceği ifade edildi.

Habervitrini12378 Görüntüleme
Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi
Gündem

Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi

İsrail tarafından düzenlenen suikastlar neticesinde İsmail Haniye ve Yahya Sinvar'ın yaşamlarını yitirmesinin ardından Hamas'ın yeni lideri belirlendi. Hareketin diplomasi kanadındaki tecrübesiyle bilinen Halil el-Hayya, Siyasi Büro Başkanı olarak atandı.

Habervitrini9286 Görüntüleme
Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, CHP Üyeliğini Sonlandırdı
Gündem

Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, CHP Üyeliğini Sonlandırdı

Bir 'yolsuzluk' soruşturması neticesinde tutuklanarak görevden el çektirilen Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın yerine seçilen Belediye Meclis Üyesi Sacit Terzi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrıldığını duyurdu. Terzi, kararın şahsi bir kırgınlık yerine, uzun bir vicdani muhasebe ve değerlendirme sürecinin ardından alındığını belirtti.

Habervitrini14064 Görüntüleme