Yargıtay noktayı koydu.. Tam kusurlu kadın nafakayı hak etmez

2 dk okuma
Yargıtay noktayı koydu.. Tam kusurlu kadın nafakayı hak etmez

Hızlı Özet

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesince yerel mahkeme kararının hukuka uygun bulunması üzerine taraflar, "kusur belirlemesi ve nafaka" yönünden kararı temyiz etti.

Yargıtay'dan dikkat çeken 'nafaka' kararı! Kadın tam kusurlu bulundu
Yargıtay, nafaka ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, kadının kaynanasına hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle bozdu. Kararın gerekçesinde "Tam kusurlu kadın yararına yoksulluk nafakası takdir edilemez" ifadesine yer verildi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, bir çift evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle karşılıklı boşanma davası açtı.

NAFAKA BAĞLANMASINA KARAR VERİLDİ
Yerel mahkeme, eşinin annesine hakaretlerde bulunan kadın ile kadına karşılık veren kocayı kusurlu sayarak, çiftin boşanmasına ve kadına yoksulluk nafakası bağlanmasına karar verdi.

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesince yerel mahkeme kararının hukuka uygun bulunması üzerine taraflar, "kusur belirlemesi ve nafaka" yönünden kararı temyiz etti.

KARAR BOZULDU
Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dairenin gerekçesinde, kadının, eşinin annesine süregelen şekilde, ağır biçimde hakaret ettiği, erkeğin ise tepkisel nitelikte karşılık verdiği belirtildi.

Bu kapsamda erkeğin kusurlu bulunmasının doğru olmadığı ifade edilen gerekçede, "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olan olaylarda, davalı-davacı kadının tam kusurlu olduğunun kabulü ile tam kusurlu kadın tarafından açılan birleşen davanın reddine karar verilmesi gerekir." tespiti yapıldı.

KADIN 'TAM KUSURLU' BULUNDU
Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesine göre, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği hatırlatılan gerekçede, mevcut davada kadının "tam kusurlu" olduğunun belirlendiği aktarıldı.

Gerekçede, "Tam kusurlu kadın yararına yoksulluk nafakası takdir edilemez. O halde, kadının yoksulluk nafakası talebinin reddi gerekirken kabulü doğru bulunmamış, bozmayı gerektirmiştir." ifadesi kullanıldı.

Bu haber 775 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fransız savunma şirketi Safran ile Baykar arasında stratejik ortaklık anlaşması
Gündem

Fransız savunma şirketi Safran ile Baykar arasında stratejik ortaklık anlaşması

Fransız savunma şirketi Safran ile Baykar, “akıllı mühimmatlar ve gelişmiş navigasyon teknolojileri” alanında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Habervitrini11121 Görüntüleme
Ahmet Özer’den Devlet Bahçeli çıkışı: "Rüyamda görsem inanmazdım"
Gündem

Ahmet Özer’den Devlet Bahçeli çıkışı: "Rüyamda görsem inanmazdım"

Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuksuz sanık Ahmet Özer, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik destek açıklamalarını değerlendirdi. Bahçeli’nin "Ahmetler göreve dönene kadar" çıkışını çok kıymetli bulduğunu belirten Özer, MHP kurmaylarıyla yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

Habervitrini10301 Görüntüleme
Cenazede TikTok skandalı! Tepki çeken Melek Bal, Umut Akyürek’in kızı çıktı
Gündem

Cenazede TikTok skandalı! Tepki çeken Melek Bal, Umut Akyürek’in kızı çıktı

Büyük rezaletlerin yaşandığı TikTok'ta paylaşılan saygısız video sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Dedesinin tabutu başında çektiği video ile tepki toplayan TikTok kullanıcısının, geçtiğimiz yıllarda madde bağımlılığı nedeniyle tedavi gören sanatçı Umut Akyürek’in kızı Melek Bal olduğu ortaya çıktı. Genç kız tepkilere “Dedemle son bir kez aynı karede olmak istedim” cevabını verirken, ailesinin eski TikTok eleştirileri ise dikkat çekti.

Habervitrini13217 Görüntüleme
Yalçın'dan Arınç'a 'Şeytan' Yanıtı: Şaribül leyli ven nehar Semih Yalçın'ın çıldırttı
Gündem

Yalçın'dan Arınç'a 'Şeytan' Yanıtı: Şaribül leyli ven nehar Semih Yalçın'ın çıldırttı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bülent Arınç'ın kendisine yönelik 'Şaribül leyli ven nehar' ifadesine sert bir dille karşılık verdi. Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Arınç'ı 'siyasi eleştiri hudutlarını aşarak şeytanla ortaklığı seçmekle' itham etti.

Habervitrini14907 Görüntüleme