YEĞENİNİN SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ, ‘DELİYİM’ DEDİ

••2 dk okuma
YEĞENİNİN SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ, ‘DELİYİM’ DEDİ

Hızlı Özet

“ADANA’da 5 ay önce 34 yaşındaki Serdal Omurca’yı, gizli ilişki yaşadığı yeğeni 22 yaşındaki Ç.A. ile evlenmediği için öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki Ümit Arıkan, ruh sağlığının yerinde olmadığını ileri sürdü.”

ADANA’da 5 ay önce 34 yaşındaki Serdal Omurca’yı, gizli ilişki yaşadığı yeğeni 22 yaşındaki Ç.A. ile evlenmediği için öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki Ümit Arıkan, ruh sağlığının yerinde olmadığını ileri sürdü.



1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan Ümit Arıkan hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Duruşmaya, cinayete yardımcı olduğu öne sürülen ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan, Ç.A.'nın eşinden boşanmış annesi 38 yaşındaki Serpil Arıkan da katıldı. Cinayeti kabul eden tutuklu Ümit Arıkan, “Yeğenim ile ilişkiye girmiş. Evleneceğini söylemiş. Ben kendilerine ‘düğün yapın, tüm ev eşyalarınızı ben alacağım’ dedim. Ancak konuşmak için gittiğimizde, evliliğin olmayacağını söyleyince kendimi kaybettim” diye kendini savundu. Arıkan, daha önce Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, ruh sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek rapor verilmesini istedi. Serpil Arıkan da, suçsuz olduğunu söyledi.



Mahkeme heyeti, Ümit Arıkan’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla 3 hafta Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutulması için duruşmayı erteledi.



‘EVLENECEĞİZ’ DEYİP İLİŞKİYE GİRDİ



Cinayetle sonuçlanan olay şöyle gerçekleşti: Aynı pastanede çalışan Serdal Omurca ile Ç.A. bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra birbirlerine aşık oldu. İddiaya göre, Omurca, genç kızı evlenme vaadiyle kandırarak cinsel ilişkiye girdi. İki sevgili, bir süre Omurca’nın evinde birlikte yaşadılar. Ç.A. da, Omurca ile evlenmeye karar verdiklerini annesine anlattı. Anne Serpil Arıkan, kardeşi Ümit’i de yanına alarak 2 Mart’ta düğün tarihini belirlemek için Omurca’nın Ziyapaşa Mahallesi’ndeki evine gitti. Omurca evliliği kabul etmeyip, sevgilisi ve ailesini evden kovunca sinirlenen Ümit Arıkan, yanındaki tabancasını çıkartıp onu öldürdü.

Bu haber 3371 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SPK eski Başkanı İbrahim Ömer Gönül için Bakanlık’tan soruşturma izni istendi
Asayiş

SPK eski Başkanı İbrahim Ömer Gönül için Bakanlık’tan soruşturma izni istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül için Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep etti.

Habervitrini12893 Görüntüleme
İşte Zen Pırlanta sahiplerine atılan tehdit mesajları: Arabanızla havaya uçururuz
Asayiş

İşte Zen Pırlanta sahiplerine atılan tehdit mesajları: Arabanızla havaya uçururuz

İstanbul'da "Çirkinler" silahlı suç örgütünün, Zen Pırlanta sahiplerine gönderdiği yağma amaçlı tehdit mesajları ortaya çıktı. Soruşturmada yakalanan çete üyesi 5 şüphelinin, mağdurlara, "Sizi o bindiğiniz arabalarla havaya uçururuz", "Bindiğin Mercedes'e kadar biliyoruz" ve "Akşama kadar bize dönüş olmasın gerisini siz düşünün artık" şeklinde mesajlar attığı belirlendi.

Habervitrini15046 Görüntüleme
Sırtımızda naylon erittiler
Asayiş

Sırtımızda naylon erittiler

Olay, İstanbul'un Kağıthane ilçesi Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Hakan Ç. ile Görkem Serkan T., iddiaya göre alacak meselesi nedeniyle bir evde darbedildi. ​

Habervitrini14767 Görüntüleme
Denizolgun dosyasında çember daralıyor! İki kritik iddianame
Asayiş

Denizolgun dosyasında çember daralıyor! İki kritik iddianame

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun’un 2016’daki ölümüne ilişkin soruşturmada 10 yıl sonra iki kritik iddianame hazırlandı. Soruşturmada daha önce “yok” denilen otopsi videosunun, fethi kabir kararının alındığı gün ortaya çıktığı belirlendi. Üç Adli Tıp görevlisi hakkında “resmî belgede sahtecilik”, Denizolgun’un özel doktoru olduğu belirtilen Nurettin Demirkol hakkında ise “yalan tanıklık” suçundan dava açıldı.

Habervitrini10008 Görüntüleme