Yeni bir İsrail askeri daha kendini vurdu, durumu kritik.

2 dk okuma
Yeni bir İsrail askeri daha kendini vurdu, durumu kritik.

Hızlı Özet

İşgal ordusunda intihar oranlarının artması üzerine, Salı akşamı bir askeri üste kendini vurarak intihar girişiminde bulunan bir İsrailli asker ağır yaralandı .

 

İsrailli askerler arasında intihar oranları son günlerde arttı - Getty

İşgal ordusunda intihar oranlarının artması üzerine, Salı akşamı bir askeri üste kendini vurarak intihar girişiminde bulunan bir İsrailli asker ağır yaralandı .

İbranice gazete Maariv, bir askerin eğitim üssünde kendini vurarak ağır yaralandığını bildirdi.

İbranice gazete Yedioth Ahronoth ise askerin durumunu "kritik" olarak nitelendirerek, tedavi için hastaneye kaldırıldığını ve ailesinin olaydan haberdar edildiğini belirtti. Bu olay, işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri'ndeki bir askeri üste bir askerin intihar etmesinden sadece bir gün sonra yaşandı. Channel 12'ye göre, intihar eden askerin Gazze

Şeridi'ndeki çatışmalara katıldığını belirten kanal, bu olayın on gün içinde gerçekleşen üçüncü intihar olduğunu belirtti .

İspanya, Madeleine saldırısı nedeniyle Netanyahu hakkında soruşturma başlattı
Salı günü erken saatlerde Ordu Radyosu, ordunun kendi saflarındaki intihar sayısını açıklamayı reddettiğini duyurdu.

Radyo, ordunun İnsan Gücü Dairesi'nin askerleri arasındaki intiharlarla ilgili verileri yayınlamayı reddettiğini belirtti.

Knesset Dışişleri ve Savunma Komitesi'nin 25 üyesinden dokuzunun, komite başkanı Yuli Edelstein'a ordu içindeki intiharlardaki artışı görüşmek üzere acil bir oturum düzenlemesi çağrısında bulunan bir mektup gönderdiği de eklendi.

Aynı kaynağa göre, mektuplarında şöyle yazıyorlardı: "Verilerin açıklanmaması bile endişe yaratıyor ve halkın orduya olan güvenini zedeliyor."

Ayrıca, "Ordu askerlerinin her zamankinden daha ağır psikolojik yükler altında olduğu bir ortamda, verileri yayınlamak için altı ay bekleyemeyiz."

Dokuz üye mektuplarında, "durumu gözden geçirme ve destek ve yardıma ihtiyaç duyan hem erkek hem de kadın askerlerin hayatlarını kaybetmelerini önlemek için gerekli tüm önlemleri alma ihtiyacını" vurguladı.

Radyo, askeri işler muhabiri Yaron Kadosh'un Salı sabahı ordunun İnsan Gücü Dairesi Sözcülük Birimi'ne ordu içindeki intihar sayısı hakkında veri almak için bir talepte bulunduğunu bildirdi.

Kadosh, "Son aylardaki tüm taleplerim gibi, reddedildim ve aynı yanıtla karşılaştım; benden Ocak 2026'ya kadar altı ay beklemem istendi." diye ekledi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü bir asker, bir askeri üste intihar etti; bu, 10 gün içinde üçüncü benzer olaydı.

Geçen hafta, yedek asker Daniel Edri 24 yaşında intihar etti ve isminin yayınlanmasına izin verilmeyen başka bir asker de ölü bulundu.

İsrail işgal ordusu, 7 Ekim 2023'te savaşın başlamasından bu yana, saflarında intihar ve psikolojik krizlerde eşi benzeri görülmemiş bir artışa tanık oldu

. Ordunun yayınladığı resmi verilere göre, geçen yıl askerler arasında 21 intihar kaydedildi; bu, on yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek sayıydı. Bu sayı, 2023'te 17 intihar vakasıydı.

İsrail ordusunun internet sitesinde yayınlanan rakamlara göre, Gazze'ye yönelik savaşın başlangıcından bu yana 893 İsrail askeri öldürüldü, 6 bin 99 asker de yaralandı. Gözlemciler, bu rakamların kayıpların gerçek boyutunu yansıtmadığına inanıyor.

Bu haber 619 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Enver Altaylı Fetullah Gülen'e mektup yazmış.. Kozinoğlu MİT'in başına geçecek etkisiz hale getirin
Gündem

Enver Altaylı Fetullah Gülen'e mektup yazmış.. Kozinoğlu MİT'in başına geçecek etkisiz hale getirin

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun 2011'de Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen şüpheli ölüm soruşturması derinleşiyor. Soruşturmayı yürüten savcılık, FETÖ hükümlüsü eski MİT'çi Enver Altaylı'nın ifadesinin alınmasına karar verdi.

Habervitrini11955 Görüntüleme
Bakan Gürlek açıkladı: Fon soruşturmasında 15 şüpheli gözaltında
Gündem
#gozalti karari#fon#fon soruşturması

Bakan Gürlek açıkladı: Fon soruşturmasında 15 şüpheli gözaltında

Fon soruşturması çerçevesinde 25 şüpheli hakkında adli süreç başlatılırken, Adalet Bakanı Akın Gürlek 15 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Firari 10 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, soruşturma kapsamındaki şirket ve yöneticilerin para ile malvarlığı hareketleri de incelemeye alındı.

Habervitrini11433 Görüntüleme
Adana’da 5.0 büyüklüğünde korkutan deprem! 'Beşik gibi sallandık'
Gündem

Adana’da 5.0 büyüklüğünde korkutan deprem! 'Beşik gibi sallandık'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Saimbeyli olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Habervitrini11866 Görüntüleme
İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor
Gündem
#SİYASET Haberleri#chp#AK Parti

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Gazeteci Sinan Burhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve farklı partilerden 12 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceğini iddia etti.

Habervitrini10723 Görüntüleme