Yenidoğan Çetesi'nden yeni bir skandal daha

2 dk okuma
Yenidoğan Çetesi'nden yeni bir skandal daha

Hızlı Özet

Yenidoğan Çetesi'ne dair bir skandal daha ortaya çıktı. İstanbul Özel Avcılar Hastanesi'nde bir bebeğe pasif ötanazi verildiği ve bilerek müdahale edilmediği belirlendi.

Yenidoğan Çetesi'ne dair bir skandal daha ortaya çıktı. İstanbul Özel Avcılar Hastanesi'nde bir bebeğe pasif ötanazi verildiği ve bilerek müdahale edilmediği belirlendi.

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da ortaya çıkan Yenidoğan Çetesi skandalı bitmiyor.

12 bebeği para için öldüren Yenidoğan Çetesi'nden 47 kişi gözaltına alınırken, 22 kişi ise tutuklandı.

Çete hakkında da iddianame hazırlanırken, ortaya yeni detaylar çıkmaya da devam ediyor.

İstanbul Özel Avcılar Hastanesi'nde dünyaya gelen Kerem Muhammet isimli bebeğe pasif ötanazi uygulandığı ortaya çıktı.

BU UYGULAMA TÜRKİYE'DE YASAK

14 Ağustos 2023 yılında dünyaya gelen Kerem Muhammet bebeğe, çete lideri İlker Gönen'in talimatıyla pasif ötanazi verilirken, bebeğe ise hiçbir şekilde müdahale edilmedi.

Bu uygulama ise Türkiye'de yok. Ancak Yenidoğan Çetesi için hazırlanan iddianamede "pasif ötanazi" kavramı da yer aldı. Bu da iddianamedeki en ciddi tespitlerden birisi. Tokluoğlu Ailesi'nin bebekleri bile bile ölüme terk edildi.

RAPORA FARKLI YAZILDI

NOW TV'nin haberine göre; Yenidoğan Çetesi'nin liderlerinden İlker Gönen, bebeğe müdahale edilmemesi talimatı verdi. Ama rapora bebeğe 20 dakika boyunca müdahale edildiği yazıldı.

“BİZE ÖLÜSÜNÜ ÇANTAYLA VERDİLER”

Yaşadıklarını anlatan Kerem Muhammet bebeğin babası Mustafa Tokluoğlu, "Bize ölüsünü verdiler. Ölü haliyle verdiler, çantayla. Hiç göremedim. Başlarda şüphelenmedik. Bu rapora ulaştıktan sonra açıkçası şokunu atlatmaya çalışıyoruz. Ben ikiz çocuk bekledim.

İki katlı bebek arabası aldık. Onun hayalini kurduk sürekli ama bir tanesi yaşadı. Öldüğünden haberimiz yoktu. Eşim bebeği merak etti, yoğun bakıma gittim. Orada öğrendim. Bir insan nasıl bu kadar kötü olur?" dedi.

Bu haber 1219 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fahiş fiyat operasyonu.. 40 hal baronu tutuklandı
Asayiş

Fahiş fiyat operasyonu.. 40 hal baronu tutuklandı

Yaş sebze-meyve piyasasında fahiş fiyat uygulayanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 40 şüpheli tutuklandı.

Habervitrini10433 Görüntüleme
İBB soruşturmasında 29 şüpheli hakkında ek iddianame!
Asayiş

İBB soruşturmasında 29 şüpheli hakkında ek iddianame!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin ihalelerine ilişkin soruşturma kapsamında 195 sayfalık ek iddianame hazırlandı. Aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 29 şüpheli hakkında ceza talep edilirken, iddianamede 2020-2024 yılları arasındaki 12 ayrı eyleme yer verildi.

Habervitrini12663 Görüntüleme
Müteahhidi 500 milyonluk serveti için oğlu ve eşi zehirlemiş!
Asayiş

Müteahhidi 500 milyonluk serveti için oğlu ve eşi zehirlemiş!

Ankara’da 16 Kasım 2025’te hayatını kaybeden müteahhit Ramazan Arıkan’ın, halk arasında “dana deviren” olarak bilinen ksilazin etken maddeli ilaçla zehirlendiği belirlendi. Yaklaşık 400-500 milyon liralık mal varlığı bulunduğu belirtilen Arıkan’ın ölümüne ilişkin davada eski eşi, oğlu ve eski eşinin sevgilisinin de aralarında bulunduğu sanıklar yargılanacak.

Habervitrini11248 Görüntüleme
Kobra Murat’a tehdit! “1 milyon dolar vermezsen keleşle tararız”
Asayiş

Kobra Murat’a tehdit! “1 milyon dolar vermezsen keleşle tararız”

Kobra Murat olarak tanınan Murat Divandiler, bir süredir yabancı numaralardan tehdit mesajları aldığını açıkladı. Divandiler, kendisinden 1 milyon dolar istendiğini, aksi takdirde evinin kurşunlanacağı, yakılacağı ve torununun kaçırılacağı yönünde tehditler aldığını söyledi. "Devamlı tehdit mesajları alıyorum. İşte bize 1 milyon dolar vereceksin, keleşle tararız. İşte evine bomba koyarız, keleşle tararız, torununu kaçırırız. Evini yakarız falan filan" diyen Kobra Murat, korku dolu tehditlerin içeriğinden de bahsetti.

Habervitrini13706 Görüntüleme