Yol kapatan gruba müdahale

1 dk okuma
Yol kapatan gruba müdahale

Hızlı Özet

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD protestosunun ardından İpekyolu'nu trafiğe kapatıp, polise el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldıran gruba, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale edildi.


Nubaybin'de Belediye Başkanı DBP'li Sara Kaya'nın da aralarında bulunduğu kalabalık grup, Suriye'de Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı Kobani'ye saldıran IŞİD'i protesto etmek için Abdulkadir Haya Mahallesi Şirin Sokak Bulvarı'nda toplanıp, İpekyolu'na doğru yürüyüşe geçti.



Bölgede önlem alan polis, protestocuların önüne keserek İpekyolu'na çıkışına izin vermedi. Bunun üzerine DBP İlçe Başkanı Şahabettin Güler, yaptığı açıklamada, "Kobani'yi destekliyoruz. Kobani'ye saldıran IŞİD'i kınıyoruz" dedi.

Bu sırada bir grup İpekyolu'na taşlarla barikat kurarak kapattı. Polis, bu gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Grup ise polise, el yapımı patlayıcı, molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Yol üzerinde devam eden olayla Çağ Çağ Caddesi ve Şirin Sokak üzerine de sıçradı. Burada yol kapatan göstericilere polis yine gaz bombası ve basınçlı su kullanarak müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda bir süre devam ederken, sokaktaki vatandaşlar olaylardan olumsuz etkilendi. Polis, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin),(DHA)



















Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.


Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





Bu haber 1023 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Asayiş

Fahiş fiyat operasyonu.. 40 hal baronu tutuklandı

Yaş sebze-meyve piyasasında fahiş fiyat uygulayanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 40 şüpheli tutuklandı.

Habervitrini10312 Görüntüleme
İBB soruşturmasında 29 şüpheli hakkında ek iddianame!
Asayiş

İBB soruşturmasında 29 şüpheli hakkında ek iddianame!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin ihalelerine ilişkin soruşturma kapsamında 195 sayfalık ek iddianame hazırlandı. Aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 29 şüpheli hakkında ceza talep edilirken, iddianamede 2020-2024 yılları arasındaki 12 ayrı eyleme yer verildi.

Habervitrini12657 Görüntüleme
Müteahhidi 500 milyonluk serveti için oğlu ve eşi zehirlemiş!
Asayiş

Müteahhidi 500 milyonluk serveti için oğlu ve eşi zehirlemiş!

Ankara’da 16 Kasım 2025’te hayatını kaybeden müteahhit Ramazan Arıkan’ın, halk arasında “dana deviren” olarak bilinen ksilazin etken maddeli ilaçla zehirlendiği belirlendi. Yaklaşık 400-500 milyon liralık mal varlığı bulunduğu belirtilen Arıkan’ın ölümüne ilişkin davada eski eşi, oğlu ve eski eşinin sevgilisinin de aralarında bulunduğu sanıklar yargılanacak.

Habervitrini11236 Görüntüleme
Kobra Murat’a tehdit! “1 milyon dolar vermezsen keleşle tararız”
Asayiş

Kobra Murat’a tehdit! “1 milyon dolar vermezsen keleşle tararız”

Kobra Murat olarak tanınan Murat Divandiler, bir süredir yabancı numaralardan tehdit mesajları aldığını açıkladı. Divandiler, kendisinden 1 milyon dolar istendiğini, aksi takdirde evinin kurşunlanacağı, yakılacağı ve torununun kaçırılacağı yönünde tehditler aldığını söyledi. "Devamlı tehdit mesajları alıyorum. İşte bize 1 milyon dolar vereceksin, keleşle tararız. İşte evine bomba koyarız, keleşle tararız, torununu kaçırırız. Evini yakarız falan filan" diyen Kobra Murat, korku dolu tehditlerin içeriğinden de bahsetti.

Habervitrini13700 Görüntüleme