YPG tutuştu!.. Türkler de bize saldıracak, başa çıkamayız Tel Rıfat'ı boşaltıyoruz

1 dk okuma
YPG tutuştu!.. Türkler de bize saldıracak, başa çıkamayız Tel Rıfat'ı boşaltıyoruz

Hızlı Özet

Bugün itibarıyla, İdlib ve Halep cephe hatlarında yaklaşık 550 kilometrekarelik bir alanın kontrolünü sağlayan muhalifler, Esed rejiminin savunma hattını kırarak kent merkezine girmeye başladı.

YPG tutuştu: Türkler de bize saldıracak, Tel Rıfat'ta uzun süre dayanamayız

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Direktörü Ferhad Şami, Suriye'de muhaliflerin Halep'e yürümesi sonrası Türkiye'nin kendilerine operasyon düzenleyeceğini söyledi. "Tel Rıfat ve Şeyh Maksud’da uzun süre dayanamayız." diyen Şami, "Kaybedeceğimizi bildiğimiz bir savaşta yoldaşlarımızı feda edemeyiz." diyerek bölgeden kaçacaklarını söyledi.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi karşıtı gruplar, 27-28 Kasım'da Halep'in batı kırsalından merkeze doğru operasyon başlattı.

Hızla ilerleyen muhalifler, Halep ve İdlib illerinde 70'den fazla yerleşim yeri ve noktayı ele geçirdi.

Bugün itibarıyla, İdlib ve Halep cephe hatlarında yaklaşık 550 kilometrekarelik bir alanın kontrolünü sağlayan muhalifler, Esed rejiminin savunma hattını kırarak kent merkezine girmeye başladı.

Muhalifler, Hamdaniyye, Şehba, Azamiyye, Furkan, Ramusa, Eşrefiyye ve Ansari'de kontrolü ele aldı.

Muhaliflerin ilerleyişi sonrası YPG tutuştu

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Direktörü Ferhad Şami, muhaliflerin Halep'e yürümesi sonrası Türkiye'nin kendilerine operasyon düzenleyeceğini söyledi.

Halep'teki durumu takip ettiklerini belirten Şami, "Türkiye'nin saldırısı bu yaşananların ardındandır. Misyonumuz halkımızı ve topraklarımızı korumak." dedi.

https://img.piri.net/mnresize/594/-/piri/upload/3/2024/11/29/2f6dd019-s8tr77ju0w16f4phlygxe.jpeg

Tel Rıfat'ın konumunu gösteren harita

"Tel Rıfat ve Şeyh Maksud’da uzun süre dayanamayız." diyen Şami, "Kaybedeceğimizi bildiğimiz bir savaşta yoldaşlarımızı feda edemeyiz." diyerek bölgeden kaçacaklarını söyledi.

'Operasyonun arkasında Türkiye'nin olduğunu' söyleyen Şami, "Halkımız da duyarlı olsun ve mevcut duruma göre kendini örgütlesin" dedi.

 

Bu haber 1198 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor
Gündem
#SİYASET Haberleri#chp#AK Parti

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Gazeteci Sinan Burhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve farklı partilerden 12 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceğini iddia etti.

Habervitrini10512 Görüntüleme
İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı
Gündem

İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı

İran yargısı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Mossad istihbarat teşkilatına füze rampaları hakkında bilgi verdiği iddia edilen bir kişinin idam edildiğini duyurdu. Tahran, devam eden savaş ortamında işbirlikçi olduğu iddia edilen kişilere yönelik baskıyı sürdürüyor.

Habervitrini10501 Görüntüleme
Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı
Gündem

Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı

Berlin'de yapılan eyalet seçimi anketlerde de önde olan Sol Parti'nin zaferi ile sonuçlandı.Sol PartiTürkiye kökenli başbakan adayı Elif Eralp ile birlikte oyunu 2023 yılındaki seçime kıyasla yüzde 12'den fazla artırdı. Yüzde 25'in üzerindeki oyla tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemese de kuracağı bir koalisyon hükümeti ile iktidar koltuğuna oturması muhtemel.  

Habervitrini11524 Görüntüleme
Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12560 Görüntüleme