Yuh artık.. Amerika Katar'ı saldırıdan 10 dakika sonra uyarmış

••2 dk okuma
Yuh artık.. Amerika Katar'ı saldırıdan 10 dakika sonra uyarmış

Hızlı Özet

“Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt gazetecilere yaptığı açıklamada, "Trump yönetimi, ABD ordusu tarafından İsrail'in Hamas'a saldırdığı konusunda bilgilendirildi; ancak ne yazık ki Hamas, Katar'ın başkenti Doha'nın bir bölümünde konuşlanmıştı." dedi.”

Katar, Trump'ın İsrail saldırısından önce uyarı gönderdiği yönündeki Beyaz Saray iddiasını yalanladı

Beyaz Saray, İsrail'in Doha'da Hamas'a yönelik saldırısının 'İsrail'in veya Amerika'nın hedeflerine ulaşmadığını' söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi , İsrail'in Doha'daki Hamas müzakerecilerine yönelik saldırısından önce Katarlı yetkilileri bilgilendirdiğini söyledi . Ancak Körfez ülkesi bu iddiayı yalanladı.

Beyaz Saray'dan Salı günü yapılan açıklama, Körfez ülkesinin başkenti Doha'daki bir yerleşim bölgesine düzenlenen saldırıdan saatler sonra geldi. Katar, Gazze'deki savaşı sona erdirmeyi amaçlayan ABD destekli ateşkes görüşmelerinde baş arabuluculuk yapıyordu.

Katar, Doha saldırısı hakkında önceden bilgilendirilmediğini söyledi

Katar, İsrail'in Doha'ya düzenlediği saldırıyla ilgili önceden bilgilendirildiğini reddederek, aksi yöndeki haberlerin "temelsiz" olduğunu söyledi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid El Ensari, bugün X sitesinde yaptığı paylaşımda, "Katar'ın saldırıdan önceden haberdar edildiği yönündeki iddialar asılsızdır" dedi.

El Ensari, "Amerikalı yetkililerden birinden gelen iletişim, İsrail'in Doha'ya düzenlediği saldırının ardından gelen patlama sesleri sırasında geldi" dedi.

AMERİKA SALDIRIDAN ÖNCE KATAR'A HABER VERDİK DEMİŞTİ

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt gazetecilere yaptığı açıklamada, "Trump yönetimi, ABD ordusu tarafından İsrail'in Hamas'a saldırdığı konusunda bilgilendirildi; ancak ne yazık ki Hamas, Katar'ın başkenti Doha'nın bir bölümünde konuşlanmıştı." dedi.

"Bağımsız bir ülke ve Amerika Birleşik Devletleri'nin yakın müttefiki olan ve bizimle barışı sağlamak için çok çalışan ve cesurca risk alan Katar'ı tek taraflı olarak bombalamak, İsrail'in veya Amerika'nın hedeflerine ulaşmasını sağlamaz," dedi. "Ancak, Gazze'de yaşayanların sefaletinden kâr eden Hamas'ı ortadan kaldırmak değerli bir hedeftir."

Leavitt, Trump'ın özel temsilcisi Steve Witkoff'a "Katarlıları yaklaşan saldırı konusunda bilgilendirmesi" talimatını verdiğini de sözlerine ekledi.

Ancak Katar bu iddiayı yalanladı ve Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, hükümetin saldırı hakkında önceden bilgilendirildiği iddialarının "tamamen asılsız" olduğunu söyledi.

Majed el-Ensari, X. gazetesinde yayınlanan açıklamasında, "Amerikalı bir yetkiliden gelen çağrı, İsrail'in Doha'ya düzenlediği saldırının ardından gelen patlama sesleri sırasında geldi" ifadelerini kullandı.

Hamas, saldırıda beş üyesinin öldüğünü, ancak ana müzakere ekibinin hayatta kaldığını açıkladı. Katar İçişleri Bakanlığı, ölenler arasında bir Katar güvenlik görevlisinin de bulunduğunu açıkladı. Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail saldırısını "korkakça" olarak nitelendirirken , "güvenliğini ve egemenliğini hedef alan her türlü eylemi" kınadı.

Bu haber 669 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay AK Parti’ye mi katılıyor? AK Parti’den '7 Ekim' videosu
Gündem

Cemil Tugay AK Parti’ye mi katılıyor? AK Parti’den '7 Ekim' videosu

Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı iddiası gündemi hareketlendirirken, AK Parti’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Çöp yığınlarıyla başlayan videoda 7 Ekim tarihi öne çıkarıldı, finalde ise güneş doğup çiçekler açtı.

Habervitrini11469 Görüntüleme
AK Parti düğmeye bastı! Fon işlemleri için 10 maddelik teklif
Gündem

AK Parti düğmeye bastı! Fon işlemleri için 10 maddelik teklif

AK Parti, sermaye piyasasında gerçekleştirilen fon işlemleriyle ilgili 'geçici nitelikte' bir kanun teklifi hazırladı. 10 maddeden oluşması planlanan teklifle 455 bin 578 yatırımcının 1 milyon liraya kadar olan varlıklarının tasfiyesi öngörülüyor.

Habervitrini10354 Görüntüleme
Özgür Özel AK Parti'ye geçeceği söylenen İzmir Büyükşehir Belediye başkanına hain oğlu hain dedi
Gündem

Özgür Özel AK Parti'ye geçeceği söylenen İzmir Büyükşehir Belediye başkanına hain oğlu hain dedi

YENİ Parti lideri Özel, siyasi transfer tartışmaları üzerinden sert ifadeler kullandı. Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaların gündemde olduğu süreçte konuşan Özel, isim vermeden “Satıp gidenler hain oğlu haindir” dedi.

Habervitrini13522 Görüntüleme
Erdoğan, Filistinli Hind Rajab’ın ailesini kabul etti
Gündem

Erdoğan, Filistinli Hind Rajab’ın ailesini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hind Rajab'ın ailesi ve yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Gazze'de yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki Hind Rajab'ın yaşadıkları dünya çapında yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın zamanda BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Hind Rajab'ın öldürülmesine değinmişti.

Habervitrini13389 Görüntüleme