Yurtdışında Koronavirüsden ölen Türk sayısı fırladı

••2 dk okuma
Yurtdışında Koronavirüsden ölen Türk sayısı fırladı

Hızlı Özet

“Türkiye'de hayatını kaybeden Türk sayısının dört biri oldu. Bu beklenmedik derecede yüksek ber rakam.”






Yurtdışında hayatını kaybeden Türk sayısı 156'ya çıktı.. Böylece dışarıda hayatını kaybeden Türk sayısı, Türkiye'de hayatını kaybeden Türk sayısının dört biri oldu. Bu beklenmedik derecede yüksek ber rakam.



YURT DIŞINDA 156 TÜRK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ



Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yurt dışında yeni tip koronavirüsten hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının 156'ya ulaştığını açıkladı



Çavuşoğlu, Kovid-19 nedeniyle yurt dışında zor durumda olan Türk vatandaşlarının ülkeye getirilmesine ilişkin çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar 55'e yakın ülkeden 25 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik." dedi.



Yurt dışından getirilenlerin 14 gün karantinada tutulduklarını belirten Çavuşoğlu, "1 Nisan'dan itibaren 2 bin 467 vatandaşımızı ülkemize getirdik. Son 2 günde Kuveyt'ten 644 vatandaşımızı tahliye ettik. Bir uçak daha kaldırmayı planlıyoruz." bilgisini paylaştı.



Cezayir'den dün yapılan iki uçuşla 537 Türk vatandaşının ülkeye getirildiğine işaret eden Çavuşoğlu, bu gece 3 uçakla daha bine yakın vatandaşın geleceği bilgisini paylaştı.



"Suudi Arabistan'daki vatandaşlarımızı da getirmeye başlayacağız"



Çavuşoğlu, Irak'tan da 334 kişilik bir grubun ülkeye getirildiğine değinerek, "7-8 Nisan'da 4 ayrı uçuşla vatandaşlarımızı oradan getireceğiz." diye konuştu.



Öte yandan, Fransa'nın bazı bölgelerinde mahsur kalan 144 tır şoförünün Marsilya üzerinden Türkiye'ye getirildiğini söyleyen Çavuşoğlu, bugün Karadağ'dan da 3 uçuşla 479 vatandaşın ülkeye döndüğünü bildirdi.



Çavuşoğlu, şunları kaydetti:



"Cidde'den gerçekleştireceğimiz iki seferle Suudi Arabistan'daki vatandaşlarımızı da getirmeye başlayacağız. Yaklaşık 2 bine yakın başvuru var. Ayrıca 360 civarında da umreci vatandaşlarımız var. Bunların hepsi Sağlık Bakanlığımızın, yurtlarımızın karantina kapasite çerçevesinde ülkemize getirdiğimiz vatandaşlarımız. Bazı vatandaşlarımız 'Mutlaka getirin.' diyor, bazı vatandaşlarımız da 'Gelmesin.' diyor. En küçük ülkeler bile vatandaşlarını getiriyor. Elbette Türkiye gibi bir devlet yurt dışında zor durumdaki vatandaşlarını yurt dışında bırakmamalı."



Türkiye'deki karantina süresinin de katı şekilde uygulandığının altını çizen Çavuşoğlu, ülkedeki vatandaşların da sağlığını düşünmek zorunda olduklarını söyledi.



Bakan Çavuşoğlu, "Kanada'da da yaklaşık 400 kişilik bir öğrenci grubumuz var. Pakistan hava yollarının iki ayrı uçuşuyla, orada Pakistanlı öğrenciler de var, 7-8 Nisan'da inşallah onları da ülkemize getireceğiz." diye konuştu.



"Yurt dışındaki 156 vatandaşımızı virüsten kaybettik"

Öte yandan Çavuşoğlu, "Maalesef yurt dışında 156 vatandaşımız virüs sebebiyle hayatını kaybetti. 50'ye yakın vatandaşımızın cenazesini ülkemize getirdik." bilgisini verdi.



 




Bu haber 265 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı
Gündem

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı

Fon soruşturması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında, yatırdıkları parayı yaklaşık 4 ayda 20 katına çıkardıkları yönünde iddialar ortaya atıldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili "Eğer iddialar doğruysa hemen istifası gerekir. İddialar doğru değilse, hemen yalanlamalı ve dava açmalıdır. Hiç kimse makamını kişisel zenginleşme aracı olarak kullanamaz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14364 Görüntüleme
Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
Gündem

Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli

İsrail propagandası yapan, milli güvenliği tehdit eden ve sistematik dezenformasyon faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 93 X (eski adıyla Twitter) hesabına erişim engeli getirildi.

Habervitrini12922 Görüntüleme
Erbakan'ın milletvekili AK Parti'ye geçiyor.. Şimdi Sibirya'ya gidiyorum
Gündem

Erbakan'ın milletvekili AK Parti'ye geçiyor.. Şimdi Sibirya'ya gidiyorum

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in AKP’ye katılacağı iddia edildi. Bekin, daha önce YRP’den istifa edeceği iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, "Sosyal medya mecralarında benimle ilgili çıkan haberler başta olmak üzere kamuoyunu yakından ilgilendiren birçok konuda TBMM'nde

Habervitrini13139 Görüntüleme
İstanbul dahil 14 ilde sağanak yağış! Meteoroloji'den kritik uyarı
Gündem

İstanbul dahil 14 ilde sağanak yağış! Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre yarın birçok kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 14 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, Marmara Denizi'nde de fırtına etkili olacak.

Habervitrini9734 Görüntüleme