Zeinal'ın Annesinden Çarpıcı İfade : Gülistan'ın öldüğünü düşünmüyorum

4 dk okuma
Zeinal'ın Annesinden Çarpıcı İfade : Gülistan'ın öldüğünü düşünmüyorum

Hızlı Özet

Tunceli'de 6 yıl önce kaybolan ve cinayete kurban gittiği düşünülen üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, erkek arkadaşı Zeinal Abarakov'un annesi Cemile Yücer'in ifadesi dosyaya girdi. Yücer, Doku'nun kaybolduğu gece evlerinde yaşananları ve sonrasındaki süreci detaylandırdı.

Tunceli'de korkunç bir cinayete kurban giden Gülistan Doku, soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Gülistan'ın sevgilisi Zeinal'ın annesi Cemile Yücer'in ifadesin SABAH ele geçirdi. Yücer, Gülistan 04 Ocak 2020 (ortadan kaybolmadan bir gün önce) akşamı evlerine geldiğini belirterek, "Gülistan'ın yüzünde bir soğukluk ve üzüntülü ve suskun bir hali vardı" dedi. Yücer, oğlu Zeinal ve Gülistan'ın sevgili olduğunu ve ilişkilerinin de evlilik yönünde olduğuna ve Gülistan'ı hiçbir zaman istememezlikte bulunmadığına dikkat çekti.

O Gece Evde Yaşananlar

Cemile Yücer, dava dosyasına giren beyanlarında, 4 Ocak 2020 akşamı Gülistan Doku'nun evlerine tek başına geldiğini belirtti. Yücer'in anlatımına göre, Doku kapıyı açtığında moralsiz, sessiz ve mesafeli bir tavır sergiliyordu. O esnada evde kendisi, eşi Engin ve kızı Aida bulunuyordu. Eşi Engin'in salondan çıkmadığını, kızı Aida'nın ise odasında ders çalıştığını ve Gülistan ile sadece Rusça "merhaba" diyerek selamlaştığını ifade etti.

Gülistan'ın, oğlu Zeinal Abarakov ile konuşmak amacıyla geldiğini belirten Yücer, Zeinal'ı eve çağırdığını aktardı. Yarım saat sonra eve gelen Zeinal ile Gülistan mutfakta bir araya geldi. Yücer'in de bulunduğu ortamda Gülistan, Zeinal'a konuşmak istediğini söyledi. Zeinal'ın ise buna karşılık,

"Ben seninle konuştum, görüştüm zaten. Şu an ne konuşup görüşeceğiz, biz ara vermişiz sen kendi sınavlarına bak sonrasına sonra bakarız"

dediğini belirtti. Yücer'in aralarının neden bozuk olduğunu sorması üzerine çiftin, "birbirimizi anlamıyoruz, ilişkimize ara verme kararı aldık" şeklinde ortak bir yanıt verdiği ifadesinde yer aldı.

Yurda Bırakma ve Çamura Saplanan Araç

Cemile Yücer, bir süre sonra Gülistan'ın "yurt kapanmadan ben gideyim, sorun yaşamayayım" diyerek evden ayrılmak üzere kapıya yöneldiğini söyledi. Zeinal'ın "biz seninle sonra görüşürüz" diyerek odasına geçtiğini, kendisinin de kapıyı kapattığını anlattı. Yücer'in beyanına göre, eşi Engin, havanın yağmurlu olması sebebiyle Zeinal'ın Gülistan'ı yurda bırakmasını istedi. Bunun üzerine saat 22:30-22:40 sularında Zeinal'a araba anahtarını vererek Gülistan'ı yurda bırakması için gönderdi.

Aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra, saat 23:00 civarında, eşi Engin'in Zeinal'ın gecikmesinden endişelendiğini aktaran Yücer, oğlunu telefonla aradığını ancak ulaşamadığını belirtti. Bu esnada Engin'i bir polisin arayarak araçlarının çamura saplandığı ve gelip çıkarmaları gerektiği bilgisini verdiğini söyledi. Engin'in evden ayrılıp 15-20 dakika sonra Zeinal ile döndüğünü, döndüklerinde ise Engin'in oğluna, "yurt bu tarafta iken senin bu şu tarafta ne işin var" diyerek yüksek sesle tepki gösterdiğini ifade etti. Zeinal'ın ise Gülistan'ın yurt istikametine gitmediğini, bu yüzden peşinden giderek onu istediği yere bırakmaya çalıştığını ve bu sırada çamurlu yola girip mahsur kaldığını söylediğini kaydetti.

Zeinal'ın Rusya'ya Gönderilmesi ve Geri Çağrılması

Cemile Yücer, ifadesinin devamında eşi Engin Yücer'in, amirlerinin talebi üzerine Zeinal'ı Rusya'ya göndermek istediğini dile getirdi. Kendisinin bu duruma "bir suçumuz varsa neticesine katlanırız" diyerek karşı çıktığını ancak eşinin ısrarıyla oğullarını Elazığ üzerinden İstanbul'a, oradan da Rusya'ya uçakla yolladıklarını belirtti. Yücer, daha sonra Ertuğrul müdür ve Tunceli emniyet müdürünün, Elazığ'da bulundukları sırada kendilerini ziyaret ederek, "buralar çok karışıyor, Zeinal'ın tekrar Türkiye'ye gelmesi lazım" dediklerini aktardı. Bu talep üzerine Zeinal ile görüştüğünü ve oğlunun, "anne benim bir suçum yok, babama da benim yüzümden bir zarar gelmesin" diyerek Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi.

"GÜLİSTAN'A ZARAR VERMİŞSE, OĞLUMA DA ZARAR VERİR DİYE TAHMİN ETTİM"

Gülistan soruşturmasında tutuklanan Erdoğan Elaldı'yı tanımadığını savunan Cemile Yücer, "Bizim evimize kesinlikle yabancı birisi gelmedi. Bizim ikametimizin olduğu bölgeye ve oğlumun çalıştığı kafeye neden gittiği konusunda bir fikrim yok. Ancak Gülistan Doku'ya zarar veren kişi o ise oğluma da zarar vermek için ikametimizin olduğu bölge de ve oğlumun çalıştığı kafe bölgesinde bulunduğunu tahmin ediyorum.

Gülistan Doku soruşturmasında şok ifade: Zeinal’ın annesinin anlattıkları kan dondurdu! Onların ilişkileri...

Erdoğan Elaldı ile birlikte oğlum ve Engin kesinlikle birlikte hareket etmemiştir. Oğlum Zeinal'ın Erdoğan Elaldı'yı tanıyıp tanımadığını bilmiyorum. Gülistan Doku'nun ölmüş olduğunu düşünmüyorum. Öldürmüş ise de ne oğlum ne de eşim bu işe iştirak ya da yardım etmemiştir" ifadelerini kullandı.

Soruşturma ve Diğer Şüpheliler

Tunceli'de 6 yıl önce ortadan kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbetine ilişkin yürütülen soruşturma, cinayet şüphesi üzerine derinleştirilmişti. Soruşturma kapsamında aralarında eski Vali Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abarakov'un da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. Cemile Yücer, ifadesinde soruşturmada tutuklanan Erdoğan Elaldı'yı tanımadığını, evlerine yabancı birinin gelmediğini savundu. Yücer, Elaldı'nın eğer Gülistan'a zarar verdiyse, oğluna da zarar vermek amacıyla evlerinin ve iş yerinin çevresinde bulunmuş olabileceğini tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:sabah.com.tr
Bu haber 11488 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uyuşturucu ve fuhuş iddianamesinde Bülent Arınç detayı.. Erdoğan Özbudak Kimdir?
Asayiş

Uyuşturucu ve fuhuş iddianamesinde Bülent Arınç detayı.. Erdoğan Özbudak Kimdir?

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve diğer 7 şüpheli hakkında hazırlanan uyuşturucu davası iddianamesi, dikkat çekici bir ismi gün yüzüne çıkardı: Erdoğan Özbudak. Şüpheli beyanlarında, Özbudak'ın tanışmalara aracılık eden kilit kişi olduğu belirtiliyor.

Habervitrini13064 Görüntüleme
Kırılan Telefon Şifresi Suç Örgütünü Ortaya Çıkardı: 135 Tutuklama
Asayiş

Kırılan Telefon Şifresi Suç Örgütünü Ortaya Çıkardı: 135 Tutuklama

Adana merkezli 21 ilde yürütülen siber suç operasyonunda, aralarında Rasim Ozan Kütahyalı'nın da bulunduğu 135 şüpheli cezaevine gönderildi. Soruşturmanın, bir şüphelinin evinde ele geçirilen ve şifresi kırılan bir cep telefonu sayesinde derinleştiği ve örgüt yapısının deşifre edildiği anlaşıldı.

Habervitrini10476 Görüntüleme
Malatya'da 18 Yaşındaki Genç Kız Parkta Ölü Bulundu
Asayiş
#Malatya#GÜNCEL Haberleri

Malatya'da 18 Yaşındaki Genç Kız Parkta Ölü Bulundu

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir site parkındaki kamelyada, 18 yaşındaki bir genç kız asılı halde bulundu. B.N. isimli genç kızın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Habervitrini10521 Görüntüleme
Dorukhan Büyükışık Dosyasında 8 Yıl Sonra Yeni Dalga: Adalet Bakanı Gürlek Detayları Paylaştı
Asayiş
#Adalet Bakanı Akın Gürlek#Gözaltı Kararları#Dorukhan Büyükışık

Dorukhan Büyükışık Dosyasında 8 Yıl Sonra Yeni Dalga: Adalet Bakanı Gürlek Detayları Paylaştı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2018 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Dorukhan Büyükışık'a ilişkin soruşturmada yeni kanıtlar elde edildiğini bildirdi. Bakan, bilirkişi raporları ve teknik incelemeler neticesinde, delillerin karartıldığı yönündeki bulgularla İzmir merkezli 9 ilde 26 şüpheli hakkında gözaltı işlemi başlatıldığını kamuoyuyla paylaştı.

Habervitrini14972 Görüntüleme