BEKİR ERDİNÇ/ÇANAKKALE
Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrencisi Ali Can Kara (20), arkadaşı Serkan Yenidoğan ile birlikte Ayvacık'a bağlı Behramkale köyü Burunucu mevkiinde zıpkınla balık avlamak için denize daldı.
Bir süre sonra karaya çıkan Serkan Yenidoğan, arkadaşı Ali Can Kara'nın sudan çıkmadığını görünce durumu emniyete bildirdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar ile bir helikopter ve Balıkesir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, denizde kaybolan genci bulabilmek için çalışma başlattı. Ali Can Kara'nın arkadaşlarının da bölgede arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.
ZIPKINLA BALIK AVLAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DENİZDE KAYBOLDU!

Hızlı Özet
“Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bir üniversite öğrencisi,zıpkınla balık avlamak için dalış yaptığı denizde kayboldu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!
Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, yeni haftanın hava durumunu değerlendirdi. A Haber ekranlarında konuşan Tek, 21-27 Eylül haftasında sıcaklıkların düşeceğini, sağanak yağışların Salı günü kuzeybatıdan başlayarak geniş bir alana yayılacağını belirtti.

Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile bir araya geldi.

Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okul Güvenliği Protokolü İmza Töreni’nde 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak tedbirleri açıkladı. Çiftçi, 31 bin bahçe görevlisinin istihdam edildiğini, riskli okullarda polislerin görevlendirildiğini ve okul çevrelerinde narkotik denetimlerinin süreceğini söyledi. Tekin ise veli randevu sisteminin zorunlu hale getirildiğini, servislerde veli takip sisteminin kullanılacağını ve dijital risklerden akran zorbalığına kadar birçok alanda yeni uygulamaların hayata geçirildiğini bildirdi.
Türkiye insansız milli dron avcısı üretti
Türk savunma sanayisi bünyesinde mini ve mikro insansız hava aracı (İHA/dron) tehditlerine karşı geliştirilen çözümlere "Drone Kalkanı" eklendi. |