HABERAL'DAN HAKİMLERE İCRA TAKİBİ!
Prof. Dr. Mehmet Haberal ayrıca icra takibi başlattığı hakimlerden Resul Çakır, Rüstem Eryılmaz ve Yakup Hakan Günay'ı, kendisi hakkındaki tahliye talebinin reddine ilişkin itirazı değerlendirirken tarafsız olamayacakları gerekçesi ile reddetti.
HACİZ YOLU İLE TAHSİL EDECEK
Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi'ne açtığı davayı kazanan Prof. Dr. Mehmet Haberal, 19 Temmuz 2010'da avukatı aracılığı ile Ankara 27'inci İcra Müdürlüğü'ne başvurarak bin 500 liralık manevi tazminat, 2 bin liralık avukatlık ücreti ve mahkeme masraflarının da yer aldığı 3 bin 625'er liranın İstanbul özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde görev yapan 9 hakimden haciz yolu ile tahsil edilmesini istedi.
TARAFSIZLIKLARINDAN ŞÜPHE DUYUYORUM
Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye talebi reddedilen Prof. Dr. Mehmet Haberal, avukatları aracılığı ret kararına yapılan itiraz değerlendirecek olan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itirazı değerlendirecek hakimler Resul Çakır, Rüstem Eryılmaz ve Yakup Hakan Günay'ın tarafsızlığından şüphe duyduğunu belirterek davadan çekinmesini istedi.
Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları aracılığı ile İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahakemesi'ne verilen dilekçede şunlara yer verildi:
“Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi'nce verilen gerekçeli mahkumiyet kararlarında mahkemeniz heyetinde yer alan Resul Çakır, Rüstem Eryılmaz ve Yakup Hakan Günay müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal hakkında vermiş oldukları kararlarda kasten, 'açık kesin kanun hükmüne aykırı davrandıkları' tespit edilerek manevi tazminat ödemeye mahkum edilmiştir. Ayrıca müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın alacaklı sıfatı ile icra takibi başlatmış olmasının adı geçen hakimlerin objektif ve subjektif tarafsızlığından ciddi şüphe duyulmasına sebebiyet vermiş olması itirazımızı karara bağlamakla görevli sayın mahkemeniz heyetinde yer almaları, hukuken mümkün değildir. Davadan çekinmelerini, bu mümkün olmadığı takdirde her üç hakimin de tarafsızlığından duyulan ciddi şüpheye istinaden reddine ilişkin talebimizin karara bağlanması için dosyanın 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gösterilmesini istiyoruz.”
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:32