Hacca gitmek isteyen vatandaşlara 'son gün' uyarısı!

••1 dk okuma
Hacca gitmek isteyen vatandaşlara 'son gün' uyarısı!

Hızlı Özet

“Ağustos ayında başlayan hac ibadeti kayıt ve kayıt yenileme için son tarihe gelindi. 2025 Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, bugün 16 Eylül 2024 Pazartesi sona erecek.”

Ağustos ayında başlayan hac ibadeti kayıt ve kayıt yenileme için son tarihe gelindi. 2025 Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, bugün 16 Eylül 2024 Pazartesi sona erecek.

Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara 'son gün' uyarısı!
Hacca gidecek vatandaşların gerekli işlemleri zamanında gerçekleştirmeleri için uyarı geldi. Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2025 yılı hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen adaylara kayıtların otomatik olarak yenilenmeyeceği ve hacı adaylarının 16 Eylül’e kadar kaydını yeniletmeleri gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) tarafından uyarı için yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulduğu üzere, 2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecektir. HURSAD olarak bu konuda kamuoyunu çeşitli vesilelerle bilgilendirmiş bulunmaktayız. Ancak, kayıt yenileme için son tarih olan 16 Eylül'e çok az bir zaman kalmış olmasına rağmen, hala kaydını yeniletmeyen vatandaşlarımızın bulunduğu görülmektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımıza önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşlarımızın Hac kurasına katılması mümkün olmayacaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, vatandaşlarımızın e-Devlet Portalı üzerinden hiçbir bedel ödemeden kayıtlarını yenilemelerini önemle hatırlatır, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” 

Bu haber 734 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini11093 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12379 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14919 Görüntüleme
Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
Gündem

Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan hafta sonu için peş peşe uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde sağanak beklenirken, İstanbul'da pazar akşamından itibaren yağışların kuvvetlenmesi ve sıcaklıkların 15-18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habervitrini12877 Görüntüleme