Dünya
  • 29.4.2024 16:52

Hain Abbas'tan alçak sözler.. İsrail'in güvenliğini sağlamalıyız

İsrail'in güvenliği şart! Mahmud Abbas'ın Ekonomik Forum'da yaptığı açıklama sosyal medya platformlarında şok ve öfkeye yol açtı 

Yarım yıldan fazla süren soykırımın ve onbinlerce şehit ve yaralının ardından El Fetih hareketinin lideri ve Filistin Yönetimi başkanı çıktı ve şöyle dedi: “İsrail'in tam güvenlik elde etme hakkı var bu da bizim görevimiz.” 
Abbas'ın ihanet sözleri bununla da bitmedi..

Bu sözlere isyan eden Filistinliler;  "Tamam, otorite dururken neden altı ay boyunca konuşmadınız? Sanki sahneye ve tüm Filistinlilerin başına gelenlere ve Gazze'deki soykırıma karşı sağırmışçasına dilsiz. Dünyayla yüzleşiyor ve Filistin halkı adına nasıl bir sorumlulukla konuşuyor? Filistin halkının çıkarlarından önce kendi çıkarlarını ve Siyonistlerle iyi ilişkileri gözeten otorite istifa etmeli, otoriteyi yönetme rolünü bağımsızlık ve özgürlük uğruna değerli ve değerli şeyleri feda edenlere vermelidir.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 28 Nisan 2024 Pazar günü Suudi başkenti Riyad'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu özel toplantısında İsrail'in tam güvenlik hakkına ilişkin açıklaması, sosyal medya platformlarında şok ve öfkeye yol açtı.

Abbas, forumda yaptığı konuşmada, "İsrail'in tam güvenliği elde etme hakkı vardır ve bu bizim görevimizdir" dedi ve şunları ekledi: "Biz Filistinliler olarak kendi kaderimizi tayin etme ve İsrail gibi bağımsız bir devlet edinme hakkına sahibiz. ”

Açıklamalarının yayılmasının ardından Arap aktivistler ve politikacılar sosyal medya platformlarında öfkelerini dile getirirken, Irak'ın eski İsveç Büyükelçisi Ahmed Al Kamali, Abbas'ın söylediklerini eleştirdi.

El-Kamali Abbas'a şunu sordu: “Otorite sanki olay yerine sağır ve dilsizmiş gibi sessizken ve tüm Filistinlilerin başına gelenler ve Gazze'deki soykırım karşısında neden altı ay boyunca konuşmadınız? Dünya hangi yüzle karşı karşıya? Filistin halkı adına hangi sorumluluğu konuşuyor?!”

Türk yazar ve siyasi analist ise tweet atarak şunları söyledi: "En aşağılayıcı çağ, en aşağılayıcı siyaset ve en aşağılayıcı pozisyonlar."

Filistinli araştırmacı Baraa Nizar Rayan şunları söyledi: “Mahmud Abbas, İsrail'in tam güvenlik hakkına sahip olduğunu ve bunun bizim görevimiz olduğunu söylüyor… Düşmanımızın çocuklarımızı yok ederken tam güvenlik hakkından bahsettiğini hayal edin! uzun zamandır sessiz kaldı ve inanamayarak konuştu!”

Güncellenme Tarihi : 29.4.2024 17:00

İLGİLİ HABERLER