Hakim Özgecan'ın katiini fena haşladı
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili ilk duruşma başladı. Aslan ailesi duruşmaya katılmıyor. Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar ve yakınlarını kadın cinayetlerinde kaybeden aileler destek için adliyede.
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava için geniş güvenlik önlemleri alındı. Bugün Tarsus Adliyesi'nde Özgecan Aslan'ın davası dışında başka bir dava görülmeyecek. Davaya 650 avukat müdahil vekili olarak kaydedildi. Aslan’ın ailesi duruşmaya katılmıyor. Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili 3 sanığın kimlik tespitinin ardından iddianamesi okundu. Davayı izleyen Al Jazeera muhabiri Can Hasasu'nun aktardığı bilgilere göre sanıkların savunması alınıyor.
Duruşma’da Özgecan Aslan’ın vücudunda 11 yaralama bulunduğu, bunların 8’inin öldürücü olduğu tespit edildi. Sanıklardan minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken savunmasını yaparken sık sık ağladı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı sanığa “Geçelim bu ağlamaları” dedi.
Altındöken, savunmasında Aslan’a cinsel saldırıda bulunmadığını, kendisine sprey sıktığı için karşılık verdiğini, dövdüğünü söyledi. Altındöken daha önceki ifadesinden farklı olarak suçu diğer sanık Fatih Gökçe’in üzerine atmaya çalıştı, Gökçe'nin Aslan’a cinsel saldırıda bulunduğunu ima etti.
Sanık minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak"la suçlanıyor. Babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe'ye yöneltilen suçlamalar da "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek"... Savcılık üç sanık için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyor.
Savcı ceza indirimi istemiyor
Savcı cezada indirim yapılmamasını ve alt sınırdan uzaklaşılarak, üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük de sanıkların herhangi bir ceza indirimi almaması için çalışacaklarını söyledi.
Kadınlar destek için adliyede
Kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları, yakınlarını kadın cinayetlerinde kaybeden aileler de Türkiye’nin dört bir yanından davayı takip etmek için Tarsus’a geldi. Ellerinde "Kadın katillerine tahrik indirimine hayır", "Özgecan’ın katilleri hesap verecek" dövizleri taşıyan grup, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet cezasının yasalaşması için slogan atıyor.
Eve dönerken öldürülmüştü
Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere Mersin'e sefer yapan, sanık Ahmet Suphi Altındöken'in kullandığı minibüse binmişti. İddianameye göre sanık Atındöken, Özgecan Aslan'a cinsel saldırı amacıyla saldırdı, maktulün direnmesi üzerine darp etti. Genç kızın bayılmasının ardından arkadaşı Fatih Gökçe ile babası Necmettin Altındöken'i çağıran Altındöken'in genç kızı öldürdüğü, daha sonra üç sanığın anlaşarak cesedi yaktığı iddia ediliyor.
Kaynak: Al Jazeera
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:55