Gündem
  • 14.10.2005 19:34

HALFETİ'DE 10 TAVUK TELEF OLDU

ANKARA - Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde tespit edilen kuş gribi vakalarının ardından, birçok ilde çeşitli önlemler alınıyor. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Kınık Köyü'nde 10 tavuğun telef olması üzerine, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı.
     Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, yaptığı açıklamada, her köyde zaman zaman tavuk ölümleri yaşandığını ve bu durumun normal olduğunu belirterek, her şeye rağmen söz konusu köye ekip gönderdiklerini ifade etti.
     Konya'nın Beyşehir İlçesi Kaymakamı Cengiz Cantürk, yaptığı açıklamada, göçmen kuşların önemli uğrak noktalarından Beyşehir Gölü çevresinde hastalık riskine karşı önlemler alındığını belirtti.
     Burdur Valisi Can Direkçi'nin talimatıyla, İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Toplantıda konuşan Burdur Veteriner Fakültesi'nden Öğretim Görevlisi Hülya Türütoğlu, hastalığın, göçmen kuşlar yoluyla Rusya ve Romanya'dan sonra Türkiye'ye geldiğini söyledi.
     Hastalığı taşıyan kuşların yönlerinin Afrika olduğunu ifade eden Türütoğlu, bu nedenle bir çok ülkenin risk altında bulunduğunu kaydetti.
     Türkiye tarafından göç yolu bilindiği için Manyas'ta tedbir alındığını ifade eden Türütoğlu, Tarım Bakanlığı'nın hastalığın önünde gittiğini söyledi.
     Burdur İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Yüksel Güldalı da Burdur'da alınan komisyon kararıyla, pazarlarda köy tavukları ve ''ıskarta'' tabir edilen çıkma tavukların satışının ikinci bir emre kadar yasaklandığını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER