Gündem
  • 10.8.2009 09:18

HALİS AĞA İYİCE ZÜĞÜRTLEŞTİ!...

TMSF tarafından tüm şirketlerine el konulan Halis Toprak’ın açılan kasalarında evrak dışında, herhangi bir para veya mücevherat çıkmadığı öğrenildi. TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, talep etmesi halinde Toprak’a fon tarafından maaş bağlanabileceğini açıkladı.
TMSF tarafından tüm şirketlerine el konulan Halis Toprak’ın, açılan kasalarının tamtakır olduğu ortaya çıktı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Pazartesi gününden itibaren Toprak Holding’e ait tüm şirketlerin yönetiminin kendilerinde olacağını belirterek, gerekli tüm atamaların gerçekleştirildiğini ve Toprak Ailesi üyelerinin şirketlere girişinin yasaklandığını kaydetti.
Şirketlerin mali durumlarının ’iç açıcı olmadığını’ vurgulayan Çalık, “Kaynak aktarmamız gerekebilir. Şirketlerin mali durumunu düzelttikten sonra, satışa hazır hale getirmiş olacağız. Hızlı bir şekilde satış işlemlerini gerçekleştirmek istiyoruz. İlk etapta 17 fabrikayı satmayı düşünüyoruz” dedi.
Merkez binadaki 18 kasanın açıldığını ve içlerinden evrak dışında birşey çıkmadığını kaydeden Çalık, şunları söyledi:
“18 kasanın 15’ini anahtarla, 3’ünü ise çilingir yardımı ile açtık. Yeni belgelere rastladık. Kasalardan çıkan belgelerin incelenmesi bir hafta daha sürer. Kasaları açtığımızda tamtakır olduğunu gördük. Para veya maddi değeri olan hiçbir şey yoktu.”
Çalık, Toprak’ın şirketlerinden gelir elde edemeyeceğini ifade ederek, “Halis Toprak’ın talep etmesi halinde, fon kurulunun kararı doğrultusunda kendisine maaş bağlanabilir. Bu miktar çok abartılı olmaz. Toprak’ın yaşamını idame ettirmesine yetecek, makul bir miktar belirlenir” dedi.
Köşk’ten de çıkarılacak
Toprak Ailesi’nin tüm evlerine de el konulduğunu ve fon tarafından satılacağını kaydeden Fethi Çalık, Halis Toprak’ın oturmakta olduğu Aslanlı Köşk’ten de çıkması gerektiğini belirterek, “Kendisine yeni bir yer bulmak zorunda. Eğer talep ederse, kirasının karşılanması söz konusu olabilir” diye konuştu.
Şirket merkezinde lüks yatak odası
TMSF yetkililerinin kontrolüne geçen Beşiktaş’taki Toprak Center’da, kasaların yanısıra, Halis Toprak’ın dinlenmek için kullandığı lüks bir yatak odasının da bulunduğu öğrenildi.

VATAN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER