
Halk TV'den skandal!.. Bir bombayı Erdoğan koydu dedikleri kaldı
Halk TV'de provokasyon: İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı seçime bağlayıp hükümeti hedef aldılar
CHP'nin fonladığı Halk TV'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili yapılan yayında skandal ifadeler kullanıldı. Patlamayı AK Parti'ye bağlayan gazeteci Timur Soykan, "Normal bir seçim olmaz mı? 7 Haziran-1 Kasım arasındaki gibi, çok canımızın yanacağı, çok acı şeyler yaşayacağımız bir dönem olabilir" sözleriyle provokasyona girişti.
Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi de yaralandı.
CHP'nin fonlanan Halk TV'de patlamaya ilişkin yapılan yayında skandal ifadeler kullanıldı.
Sunucu Sorel Dağıstanlı, "Hep bir korku vardı. Sizinle daha önce yaptığımız yayınlarda da konuşuldu, 2015 Haziran-Kasım süreciyle, karanlık süreçle ilgili bir korku vardı. Bu patlama ne yazık ki o endişeleri gün yüzüne çıkardı." dedi.
PATLAMA ÜZERİNDEN PROVOKASYON
Patlamayı seçime bağlayıp iktidarı hedef alan gazeteci Timur Soykan, ise "Aslında çok uzun süredir, hem siyasi analistler hem de çok gergin bir seçim atmosferine doğru gidiyor olmamız, siyasi iktidarın sürekli gerdiği bir atmosferde olmamız, her zaman herkesin aklına seçim sürecini gergin geçirme ihtimalini akıllara getirdi. Halk TV'de bunu defalarca dile getirdik. Toplumdaki hatlar o kadar geriliyor ki, normal bir seçim olmaz mı? 7 Haziran-1 Kasım arasındaki gibi, çok canımızın yanacağı, çok acı şeyler yaşayacağımız bir dönem olabilir mi hep gündemde." ifadelerini kullandı.
Yine ortalığı karıştırmaya çalıştılar: Ahmet Aziz Nesin, Atilla Taş ve Mehmet Selçuk Ada'nın patlama sonrası provokatif paylaşımları tepki çekti
İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrasında sosyal medyadaki bazı hesaplar provokasyona başladı. Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Aziz Nesin, şarkıcı Atilla Taş ve gazeteci Mehmet Selçuk Ada patlamanın 'seçim çalışması' olduğunu öne sürerek hükümeti hedef aldı. Yapılan provokatif paylaşımlar büyük tepki çekti.
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda altı kişi hayatını kaybederken, 81 kişi de yaralandı.
Basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine BTK tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.
Ancak yapılan bu bant daraltma da bazı kişilerin provokasyonuna engel olmadı.
'SEÇİM ÇALIŞMASI' DİYEREK HÜKÜMETİ HEDEF ALDILAR
Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Aziz Nesin, şarkıcı Atilla Taş ve gazeteci Mehmet Selçuk Ada patlamanın 'seçim çalışması' olduğunu öne sürerek hükümeti hedef aldı.
Nesin, "Devlet seçim çalışmalarını başlattı." derken, Taş, "Bu filmi daha önce de görmüştük sanki" paylaşımında bulundu.
Ada ise "Seçim kampanyasını başlattılar" paylaşımında bulundu.
Güncellenme Tarihi : 14.11.2022 11:18