Ekonomi
  • 10.8.2004 00:07

HAM PETROLÜN FİYATI 44.97 DOLAR'A ÇIKTI

LONDRA/BAĞDAT/MOSKOVA - Uluslararası ham petrol fiyatları, kısa bir düşüşün ardından yeniden 44 doların üstüne çıkarken, Irak'ın güneyinde ülke petrolünün yüzde 90'ını üreten Basra terminaline kuyulardan petrol pompalanması ''terör tehdidi'' yüzünden durduruldu.
     ABD'nin Teksas petrolünün varil fiyatı, varilde 44.97 dolara yükselirken, Irak Petrol Bakanlığı, ''Şii önder Mukteda Essadr'ın tehdidi yüzünden üretimin durduruluğunu, ancak iki gün yetecek stokların hazır olduğu'' bildirildi.
     Hazır depolama tanklarından petrol sevkıyatının Basra'da sürdüğü bildirildi. ABD'de petrol cuma günü 1983'ten bu yana en yüksek değer olan 44.77 dolardan işlem görmüştü.
     Rusya'da ise en büyük petrol üreticisi Yukos şirtine bağlı kurum olan ve Yukos üretiminin yüzde 60'ını karşılayan ''Yuganskneftegaz''ın hisse senetleri, icra memurlarınca donduruldu.
     Daha önce de Yukos'la ilgili dondurma kararı alan mahkeme, Yukos'un 3 milyar 400 milyon dolarlık borçlarını ödeyememesini gerekçe görteriyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:43

İLGİLİ HABERLER