Hama'da tam kontrol sağlandı…

1 dk okuma
Hama'da tam kontrol sağlandı…

Hızlı Özet

Savaş uçakları, helikopterler, çok sayıda tank, zırhlı araç, obüs, silah, tanksavar mermisi ve cephanelik ele geçirildi.

Şehre dört bir yandan giren muhalifler merkezde buluştu. Şimdi hedef HAMA'daki çok büyük askeri üssü ele geçirmek.
Muhalifler buraya yönelmişken rejim askerlerinin helikopterlerle kaçtığı görüldü. Askeri üs muhaliflerce sarıldı.
Şehirin ele geçirildiğini gösteren çok sayıda video geldi.

Suriye'nin Halep şehrine yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. Halep, seneler sonra muhaliflerin kontrolüne geçti. Halep Kalesi'ne Türk Bayrağı asıldı. Operasyon boyunca yüzlerce rejim milisi etkisiz hale getirildi. Savaş uçakları, helikopterler, çok sayıda tank, zırhlı araç, obüs, silah, tanksavar mermisi ve cephanelik ele geçirildi. 

Halep'in kurtuluşunun ardından el-Bab'dan açılan yeni cephe ile rejim ve terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolündeki birçok köy ele geçirildi. el-Bab cephesindeki muhalifler Halep'teki muhaliflerle birleşti ve terör örgütü PKK/YPG'nin Halep ve Tel Rıfat'taki varlığının Rakka ve Münbiç'teki teröristlerle bağlantısı tamamen kesildi. Sonrasında Tel Rıfat'a yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. 

Operasyon kapsamında, PKK/YPG'li teröristlerin yıllardır bölgedeki TSK üslerine ve sivillere saldırı düzenlediği Tel Rıfat hattı da muhaliflerin kontrolüne geçti. Muhalif unsurlar şimdi rejim kontrolündeki Hama şehrine giriyor. İşte operasyonun gidişatı...
 

 

Suriye muhalefet güçleri Hama askeri havaalanına doğru ilerliyor ve rejim helikopterleri acilen tahliye ediyor. 

Bu haber 1094 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14712 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12672 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10276 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13868 Görüntüleme