Gündem
  • 26.5.2024 13:15

HAMAS ateşkes haberlerini yalanladı

Hamas yetkilisi İsrail medyasında ateşkes görüşmelerine ilişkin haberleri yalanladı

Bir Hamas yetkilisi Cumartesi günü İsrail medyasında Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin Salı günü Kahire'de devam edeceği yönündeki haberleri yalanladı.

Reuters haber ajansına konuşan Hamas yetkilisi , raporlar hakkında  "Tarih yok" dedi.

İspanya savunma bakanı Gazze savaşının 'gerçek bir soykırım' olduğunu söyledi

İspanyol savunma bakanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Madrid'in Filistin devletini tanıma kararının ardından İsrail ile İspanya arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi nedeniyle Gazze'deki çatışmanın "gerçek bir soykırım" olduğunu söyledi.

İsrail, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) Filistinlilere soykırım yaptığı yönündeki suçlamalarını şiddetle reddetti.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles'in TVE devlet televizyonuna verdiği röportajdaki sözleri, bu hafta başında Gazze ihtilafını soykırım olarak tanımlayan İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz'ın yorumunu tekrarladı.

Robles, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini ve Afrika'daki çatışmaları da ele aldığı röportajda, "Gazze'de olup bitenleri görmezden gelemeyiz, bu gerçek bir soykırımdır." dedi.

Ayrıca Madrid'in Filistin'i tanımasının İsrail'e karşı bir hareket olmadığını ve bunun "Gazze'deki şiddetin sona ermesine" yardımcı olmak için tasarlandığını da sözlerine ekledi. "Bu kimseye karşı değil, bu İsrail devletine karşı değil, bu saygı duyduğumuz İsraillilere karşı değil" dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2024 13:18

İLGİLİ HABERLER