HAMAS kadın askeri serbest bıraktı

1 dk okuma
HAMAS kadın askeri serbest bıraktı

Hızlı Özet

Şin Bet, Gazze sınırında gözcülük yapan Megidiş'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve ailesine kavuştuğunu söyledi.

Gazze'de HAMAS tarafından kaçırılan asker serbest bırakıldı
Hamas'ın 7 Ekim saldırısında IDF güçleri tarafından kaçırılan Er Or Megidish'in sağlık durumu iyi ve ailesine yeniden kavuştu;İsrail Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik bir saldırı düzenleyen İsrail güçlerinin, 7 Ekim'deki Hamas tarafından rehin alınan bir İsrail Silahlı Kuvvetleri mensubunu serbest bıraktığını duyurdu.

Şin Bet, Gazze sınırında gözcülük yapan Megidiş'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve ailesine kavuştuğunu söyledi.

"Ori Megidish kara operasyonları sırasında serbest bırakıldı. PVT Megidish, 7 Ekim'de Hamas terör örgütü tarafından kaçırıldı. Askerin sağlık kontrolü yapıldı, durumu iyi ve ailesiyle görüştü. IDF ve ISA gereken her şeyi yapmaya devam edecek. Rehineleri serbest bırakmak için" dedi IDF bir açıklamada.
Daha önce Hamas Pazartesi günü Gazze Şeridi'nde esir tutulan üç rehineyi gösteren ve içlerinden birinin Başbakan Binyamin Netanyahu'yu eleştirdiği bir video yayınlamıştı.

Kabine toplantısının başında konuşan Netanyahu, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik çabaların kara manevrası sırasında bile devam ettiğini, bunun İsrail'in kaçırmayacağı, onların serbest bırakılmasına yönelik fırsatlar sunabileceğini söyledi.
"Bu savaş zaman alacak, engellerle ve can kayıplarıyla gölgelenecek ama aynı zamanda sürprizler de olacak ve bittiğinde size tek bir şeyin sözünü veriyorum: Hamas yenilecek ve Gazze eskisi gibi olmayacak. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Zamanımız olduğundan emin olmak için uluslararası destek almalıyız" dedi.

Bu haber 852 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Husiler Amerika'yı sarstı
Dünya

Husiler Amerika'yı sarstı

Yemen'in Kızıldeniz kıyısı boyunca güneye doğru ilerleyen Husiler, dünyanın en önemli deniz ticaret yollarından biri olan Babülmendep Boğazı üzerindeki etkilerini artırdı.

Habervitrini10542 Görüntüleme
Hillary Clinton: İsrail'i seviyorum, ancak Netanyahu hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum.
Dünya

Hillary Clinton: İsrail'i seviyorum, ancak Netanyahu hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum.

Clinton Perşembe günü MSNBC'ye verdiği röportajda şunları söyledi: "İsrail'i seviyorum, ancak Netanyahu'nun hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ni seviyorum, ancak Trump'ın hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum." 

Habervitrini13614 Görüntüleme
Lozan ve Paris antlaşmalarını yok sayan Miçotakis'ten skandal talimat!
Dünya

Lozan ve Paris antlaşmalarını yok sayan Miçotakis'ten skandal talimat!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin gayri askeri statüde olması gerektiğini savunduğu Karaada ve Çamlıada'daki askeri karakolları ve yeni tesisleri tek tek gezdi. Atina'nın adalardaki askeri yapılanmasını sürdürdüğü ziyarette Miçotakis, Meis'e daha fazla kalıcı nüfus çekilmesi için talimat verdi ve 27 milyon avroluk 37 projelik planı açıkladı.

Habervitrini14375 Görüntüleme
Google'ın İsrail planı ortaya çıktı: Ekip kuruldu
Dünya

Google'ın İsrail planı ortaya çıktı: Ekip kuruldu

Google'ın İsrail'de robotlar ve otonom sistemlere yönelik yeni bir yapay zeka çipi geliştirmek için ekip kurduğu bildirildi. Ekibin başına İsrailli 'Hailo' şirketinin yöneticisi Guy Kaminitz’'in getirildiği aktarıldı.

Habervitrini14177 Görüntüleme