Gündem
  • 4.2.2006 14:52

HAMAS LİDERİ: ''KARİKATÜR HAKARETİNİN SORUMLULARI ÖLDÜRÜLMELİ''

ROMA/KOPENHAG - Filistin'de 25 Ocak'taki genel seçimlerden sürpriz bir zaferle çıkan Hamas'ın liderlerinden Zahar, İtalyan Il Giornale gazetesine yaptığı açıklamada, ''ne dine, ne de dinin en kutsal sembollerine saygı göstermeyenleri öldürerek cezalandırmaları gerektiğini'' ileri sürdü.
     Danimarka'da da aşırı sağcı gruplar bugün, İslam dünyasında tepkilere yol açan karikatürlerle ilgili Ortadoğu'da düzenlenen gösterilerde Danimarka bayraklarının yakılmasını protestoya hazırlanıyor.
     Başkent Kopenhag'ın 35 kilometre kuzeyindeki Hilleroed'de planlanan aşırı sağcı gösterilerin, aynı bölgede karşı gösteri planlayan solcu gruplarla çatışmalara ve ülkede Müslümanlarla gerginliğin tırmanmasına neden olmasından endişe ediliyor. Özellikle Danimarka polisinin, aşırı sağcıların ülkedeki Müslümanları kışkırtmasından kaygılanıyor. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:05

İLGİLİ HABERLER