Dünya
  • 30.5.2024 21:03

Hamas: Tam bir ateşkese hazırız

Hamas, arabulucuları İsrail ile "tam anlaşmaya" varmaya hazır oldukları konusunda bilgilendirdi
Gruptan yapılan açıklamada, "Bugün arabuluculara, işgalin Gazze'deki halkımıza yönelik savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir takas anlaşmasını da içeren tam bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz konusunda net tavrımızı bildirdik" denildi. Telegram kanalı okur.

Hamas, uzun süredir İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşını sona erdirmesinin, Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla takası konusunda yapılacak müzakerelerin gerekli bir koşulu olduğunu savunuyor.

Açıklama, Hamas'ın bu ayın başlarında yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak şöyle devam ediyor: "Arabulucuların önceki müzakere turlarındaki çabalarıyla esneklik ve pozitiflik gösterdik, bu da arabulucuların teklifinin onaylandığının 6 Mayıs'ta açıklanmasına yol açtı." Arabulucular Katar ve Mısır'ın öne sürdüğü ateşkes teklifini kabul ettiğini söyledi.

İsrail, Hamas'ın bu ilerleyişini derhal reddetti ve ardından 7 Mayıs'ta, uzun süredir korkulan güney Gazze şehri Refah'a yönelik saldırısına başladı.

Hamas açıklamasında, İsrail'in "bizim olumlu tutumumuza Refah şehrini işgal ederek ve geçidi işgal ederek karşılık verdiğini ve arabulucuların çabalarını sekteye uğratacak açıklamalarda bulunduğunu" iddia ediyor.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 21:51

İLGİLİ HABERLER