Gündem
  • 27.1.2025 20:59

HAMAS'ın rehinelere hediye ettiği çantada neler var

Hamas'ın serbest bırakılan İsrailli kadınlara verdiği 'hediye çantalarında' neler vardı?

Pazar günü serbest bırakılmaları sırasında üç İsrailli rehine Hamas savaşçıları tarafından hediye çantalarına benzeyen şeyler verildi. Peki içlerinde ne vardı?

Hamas'ın Pazar günü rehine değişim anlaşması kapsamında Gazze'den serbest bıraktığı üç İsrailli kadına,  Filistinli hareketin savaşçıları tarafından pazar günü "hediye çantaları" olduğu anlaşılan eşyalar verildi.

Hamas,  üç esire  - Doron Steinbrecher, Emily Damari ve Romi Gonen - Gazze'de esaret altında tutuldukları döneme ait hatıraların bulunduğu söylenen kağıt torbalar verildiğini gösteren bir video yayınladı .

Videoda, kadınların, kendilerine çoğunlukla ekran dışında bir aracın penceresinden, 'hediye paketleri' veren kaçırıcılarına gülümsedikleri ve şakalar yaptıkları görülüyor.

Çantalarda Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları'nın logosu yer alıyordu .

Hala gülümseyen tutsaklar, serbest bırakılmalarını kutlamak için içinde "hediye ve hediyelik eşyalar" bulunduğu bildirilen kahverengi çantaları kaldırıyorlar.

Görüntülerde çantalarda bulunan maddelerden en az birinin, üzerinde yine El-Kassam Tugayları'nın logosunun bulunduğu, İbranice ve Arapça 'Serbest Bırakma Anlaşması' başlıklı özel bir sertifika olduğu görülürken, İsrail medyası, belgenin teslim anında Kızılhaç tarafından imzalandığını bildirdi.

İsrail medyası, çantalarda ayrıca rehinelerin esaret altındaki fotoğraflarının, Gazze Şeridi haritasının ve Filistin bayrağı kolyelerinin de bulunduğunu bildirdi.