Spor
  • 9.6.2023 12:35

Haris Seferovic Benfica'ya Mustafa Muhammed Galatasaray'a dönüyor

Sezon başında Galatasaray'ın Benfica'dan kadrosuna kattığı Haris Seferovic, devre arasında Celta Vigo'ya kiralanmıştı. İsviçreli yıldız, kiralık sözleşmesinin bitimiyle eski takımının yolunu tuttu.

2022/23 sezonunun başında büyük umutlarla Benfica'dan Galatasaray'ın yolunu tutan Haris Seferovic, kaçırdığı goller ve oynadığı futbolla taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Galatasaray'da forma şansı bulmakta zorlanan İsviçreli golcü, devre arasında La Liga ekiplerinden Celta Vigo'nun yolunu tuttu. İsviçreli forvetin performansı, İspanya'da da beğenilmeyince takımdan ayrıldı.

MOSTAFA MOHAMED İÇİN KARAR ANI
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da daha önce verdiği bir demeçte Mohamed'i, yaz kampında görmek istediğini söylemişti. Hal böyle olunca yıldız futbolcunun, yaz kampında durumuna bakılacağı ve geleceği konusunda son kararın verileceği bildirildi.

49 MAÇTA 11 GOL, 5 ASİST

25 yaşındaki forvet, bu sezon Nantes ile 49 maça çıktı, 11 gol, 5 asistlik performans sergiledi. Sezon başında teknik direktörlük koltuğunu Okan Buruk'a emanet eden Sarı Kırmızılılar, Bafetimbi Gomis'in dışında Mauro Icardi ve Haris Seferovic'i kiralık olarak transfer edince Mısırlı yıldızı göndermeye karar vermişti.

GALATASARAY'DAKİ PERFORMANSI

Galatasaray, Şubat 2021'de Mısır ekibi Zamalek'ten kiraladığı Mostafa Mohamed'in bonservisini Temmuz 2022'de 3.85 milyon Euro ödeyerek almıştı. Mohamed, ilk sezonunda 16 maçta attığı 8 golle dikkat çekmiş ancak geçtiğimiz sezon 27 karşılaşmada 7 golde kalarak beklenen katkıyı verememişti.

SEFEROVİC GERİ DÖNÜYOR

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon başında Benfica'dan kiraladığı Haris Seferovic, devre arasında Celta Vigo'ya kiralandı. İsviçreli golcünün hayal kırıklığı yaratan performansının ardından İspanya'daki kariyeri de son buldu. Seferovic, Celta Vigo'daki kiralık sözleşmesinin bitimiyle Portekiz ekibi Benfica'nın yolunu tutacak. 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 12:38

İLGİLİ HABERLER