Dünya
  • 30.8.2017 23:15

Harvey kasırgası, Meksika körfezine doğru ilerliyor

Teksas eyaletinde başlayan ve 6 gündür etkili olan Harvey kasırgasının Meksika Körfezi’ne doğru ilerlediği belirtildi.

Teksas eyaletinin Houston kentinde, cuma günü başlayan ve 6 gündür etkili olan Harvey kasırgasının, Louisiana eyaletinde de etkili olduğu ve bazı bölgelerde su taşkınlarının yaşlandığı belirtildi. Harvey kasırgasının Arkansas, Tennessee ve Missouri eyaletlerine doğru ilerlediği buralarda da etkili olmasının beklendiği ve sahil kentlerinde su taşkınlarına karşı uyarıların yapıldığı kaydedildi.

ABD'nin Teksas, eyaletinin sahil kesimlerini ve Houston kentini vuran kasırgada en az 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 19 bin kişinin geçici olarak barınaklara yerleştirildiği, on binlerce insanın da geçici barınaklara yerleştirilmeye çalışıldığı belirtildi. Kasırganın vurduğu bölgelerde 50 bin evin tamamen sular altında kaldığı, 110 bin'e yakın evin ise su taşkınlarından hasar gördüğü belirtiliyor.

Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın kuzeydoğuya doğru ilerledikçe etkisini zayıflatacağını, hızını keserek Meksika Körfez bölgesine doğru yön aldığını ve ABD'yi terk edeceğini duyurdu. Yetkililer, Houston kentinde sel sularının geri çekilmesinin biraz uzun sürebileceği uyarısında bulundu. Teksas'ta yaşanan felaketin hasarı 150 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, kentin bazı bölgelerinde yaşanan yağmalama olaylarının önüne geçebilmek için gece saat 12 ile 5 arası başlatılan sokağa çıkma yasağının devam edeceğini belirtti. Konuyla ilgili Houston Emniyet Müdürü Art Acevedo, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlerin tutuklanacağını söyledi.

Hasan Çelik

Güncellenme Tarihi : 30.8.2017 23:28

İLGİLİ HABERLER