Gündem
  • 5.3.2015 17:41

Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketini AİHM'e taşıdı

Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Paketi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacağını ve AİHM’ye de 1 cent talepli olmak üzere bugün başvuru yaptığını söyledi. Kaplan, "Önümüzde uzun bir yol var. 5 Nisan’da Meclis kapanacak. Ya bu paketi geri alacaklar ya da geçirdiklerinde burunlarından fitil fitil getirmiş olacağız, gensorularla sarsacağız, genel görüşme önergeleriyle sarsacağız. Meclis’i kilitleyeceğiz” dedi. 

İç Tüzük’ten kaynaklı demokratik geciktirmede muhalefetin yerini üst aşamaya taşıdıklarını söyleyen Kaplan, şöyle devam etti:

“Gensorularla, hükümeti de bu emri verenleri de yaptıklarına pişman edeceğiz. Çünkü biz Halkların Demokratik Partisi, halkların vicdanıyız, 77 milyonun insanın güvencesiyiz ve sesiyiz. Artık karşılarında bir tek demokratik ana muhalefet partisi var; HDP’dir. Yargıda, meydanda, Meclis’te her yerde HDP’yi rüyalarında görecekler.”  

AHMET UMUR ÖZTÜRK

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:46

İLGİLİ HABERLER