Hastaları dolandıran sahte doktorun 335 sene hapsi istendi!

2 dk okuma
Hastaları dolandıran sahte doktorun 335 sene hapsi istendi!

Hızlı Özet

Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ilk kez hakim karşısına çıkan Korkut’un, 33 kişiyi tedavi ederek iyileştirme vaadiyle dolandırdığı belirtildi. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 335 yıl hapsi istenen Korkut’un, dolandırdığı 33 kişiden 9’u da duruşmada hazır bulundu.






Bursa'da, lise mezunu olmasına rağmen sahte üniversite diploması düzenleyerek açtığı 'Kekemelik ve Konuşma Bozuklukları Merkezi'ne gelen hastaları, iyileştirme vaadiyle dolandırmakla suçlanan Emre Nuri Korkut'un (40) tutuklu yargılanmasına başlandı.



Azerbaycan Üniversitesi’nden mezun olduğunu, Pennsylvania Üniversitesi’nden de Kekemelik ve Dil Patolojisi üzerine sertifikasının bulunduğunu belirterek hastaların güvenini kazanmaya çalışan Emre Nuri Korkut, geçen şubat ayında Şehreküstü Mahallesi’ndeki iş yerine yapılan operasyonla gözaltına alındı. İş yerinin tabelasında ‘Dil terapisti Prof. Dr. Emre Nuri Korkut’ yazan, internette konuşma bozukluklarına ilişkin videoları bulunan Korkut’un, lise mezunu olduğu belirlendi. Ruhsatı bulunmayan kliniğinde ise sahte diplomalar, profesörlük ve doçentlik unvanı belgeleri ele geçirildi. Sevk edildiği mahkemece önce serbest bırakılan Korkut, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.



Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ilk kez hakim karşısına çıkan Korkut’un, 33 kişiyi tedavi ederek iyileştirme vaadiyle dolandırdığı belirtildi. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 335 yıl hapsi istenen Korkut’un, dolandırdığı 33 kişiden 9’u da duruşmada hazır bulundu.



‘PROFESÖRÜM DEMEDİM’



Savunmasında suçlamayı kabul etmeyen Emre Nuri Korkut, şöyle konuştu:



“Benim merkezimde asla sağlık engeli olan veya hastalıkla beraber kekeleyen birisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu durum, profesör olmayı gerektirmemektedir. Gelen kişilerin öncelikle sordukları soru doktordan ziyade, ‘düzelecek miyim?’ sorusuydu. Hastaları en az 1 hafta deneme süresine alıyordum. Sürecin sonunda ben onlara soruyorum, ‘devam etmek istiyor musunuz?’ diye. Burada da herhangi bir senet veya sözleşme yoktur. Ödeme yapmama şansları her zaman vardır. Dolayısıyla ödemelerini, istedikleri zaman da yapabilirler. Kaşemde adım açıkça yazmaktadır. Banka sliplerinde de adım var. ‘Profesör’ ibaresi yoktur. Ben gelen müşterilere ‘profesörüm’ demedim; ‘Emre Hoca’ olarak tanıttım.”



Sanık Korkut, sosyal medyada yer alan ve konuşma bozukluğu olan hastaları tedavi ettiğine ilişkin videoları kendisinin yüklemediğini ileri sürdü. Yurt dışında eğitim aldığını; ancak denklik için Türkiye’de başvuruda bulunmadığını iddia eden Korkut, “Ben suçsuzum. Bana gelen hastalar aldıkları eğitimin işe yaradığını söylemiştir. Ben kimseyi dolandırmadım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.



‘İLK GÜN ÜCRET İSTENDİ’



Duruşmada dinlenen müştekilerden Abdurrahman Bestaş, “Kendisi senet istemediğini ifade etti. Benim elimde senetler var. Herkesten senet istendi. ‘3 gün deneme’ gibi bir şey dedi. Öyle bir şey yok, ilk gün ücret istendi. ‘Şu hesaba para yatıracaksınız, sonra ben sizi tedavi edeceğim’ dedi. Ayrıca bu alanda profesör olduğunu söyledi. Üç taksitle, 3 bin lira ödedim. Şikayetçiyim” diye konuştu. Diğer müştekiler de sanığa profesör olduğunu düşündükleri için güvendiklerini, bu nedenle tedavi olmaya gittiklerini; ancak rahatsızlıklarında bir iyileşme olmadığını söyledi.



Mahkeme heyeti, sanık Emre Nuri Korkut´un tutukluluk halinin devamını, eksik evrakların ve gelmeyen müştekilerin dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



 




Bu haber 588 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Güllü dosyasında yeni ses kayıtları! Sahte vasiyetle firar planı
Asayiş

Güllü dosyasında yeni ses kayıtları! Sahte vasiyetle firar planı

Yalova'daki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden şarkıcı Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin ardından, soruşturmaya ilişkin yeni kayıtlar ortaya çıktı.

Habervitrini9605 Görüntüleme
Çocukları hedef alan o rezilliğe Bakanlık 'dur' dedi! Suç duyurusu talebi
Asayiş

Çocukları hedef alan o rezilliğe Bakanlık 'dur' dedi! Suç duyurusu talebi

Bakanlık, sosyal medyada çocukları hedef alan skandal paylaşımlara karşı adli süreci başlattı. "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" başlığıyla yayımlanan ve infiale yol açan içerikler için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Erişim engeli de talep eden bakanlık, çocuk gelişimini baltalayan hiçbir girişime geçit verilmeyeceğini açıkladı.

Habervitrini11042 Görüntüleme
Rojin Kabaiş’in telefonunda son umut! Aileden rektör için yeni talep var
Asayiş

Rojin Kabaiş’in telefonunda son umut! Aileden rektör için yeni talep var

Van'da cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş davasında kilitli telefon için son umut Mersin oldu. Çin dahil birçok yere gönderilmesine rağmen şifresi kırılamayan telefon, dijital kör noktayı aydınlatması için bu kez Mersin'deki teknik bilirkişiye teslim edilecek. Aile, bu son hamleyle birlikte üniversite rektörü ve yeğeninden yeniden DNA örneği alınmasını da talep etti.

Habervitrini12384 Görüntüleme
Yalova'da F-16 savaş uçağı düştü! İşte ilk görüntüler
Asayiş

Yalova'da F-16 savaş uçağı düştü! İşte ilk görüntüler

Yalova’da eğitim uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçağı kaza kırıma uğradı. Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, 18. Ana Jet Üssü yakınlarında meydana gelen kazanın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Uçaktan atlayarak kurtulan pilot hastaneye kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kazanın nedeninin yapılacak detaylı incelemeyle belirleneceğini açıkladı.

Habervitrini12306 Görüntüleme