Asayiş
  • 16.1.2014 13:29

Hatay'da 2 firari daha yakalandı

HATAY'ın Samandağ İlçesi'ndeki cezaevinden firar eden hükümlülerden Kadir Akgöl ve Fatih Kara güvenlik güçlerince yapılan bir operasyonla yakalandı.

Diğer firari Ekrem Karabulut'un yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Samandağ K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hırsızlık suçlarından hükümlü Ekrem Karabulut, İbrahim Ürkmez, Kadir Akgöl ve Ediz Yaşan ile gasp suçundan hükümlü Fatih Kara ve adam yaralama suçundan hükümlü Rıdvan Barık, dün gece saat 03.45 sıralarında İnfaz Koruma Memuru Fayat Toy'u döverek etkisiz hale getirdikten sonra çay ocağı penceresinden kaçarak cezaevinden firar etmiş, hükümlülerden Ediz Yaşan pişman olarak polise teslim olurken, Rıdvan Barık ile İbrahim Ürkmez güvenlik güçlerince yakalanmıştı.

GARDİYANI DÖVÜP FİRAR ETTİLER!

KÖPRÜDE YAKALANDILAR

Firarda olan 3 hükümlüden Kadir Akgöl ve Fatih Kara'nın Samandağ İlçesi'ne bağlı Sutaşı Beldesi'nde olduğu bilgisine ulaşan polis ve jandarma, yaptıkları ortak operasyonla yaya olarak kaçmaya devam eden Akgöl ve Kara'yı beldeki bir köprünün üzerinde yakaladı. Halen firarda olan Ekrem karabulut'un yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ediyor.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan firar eden 6 hükümlü tarafından dövülerek ağır yaralanan İnfaz Koruma Memuru Fayat Toy'un Antakya Devlet Hastanesi Yoğun bakım Servisi'ndeki tedavisi sürerken, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Çay ocağının demirlerinin kesilmesinde kullanılan testereyi temin edip firar sırasında cezaevinin elektriklerini keserek hükümlülere yardım ettiği öne sürülen infaz koruma memurunun ise sorgusu sürüyor.
Ramazan ÇELİK/SAMANDAĞ (Hatay) , (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER