Hatay'da 4 yangın birden çıktı!

2 dk okuma
Hatay'da 4 yangın birden çıktı!

Hızlı Özet

Sabahın ilk ışıklarında Arsuz'da zeytinlik yangını, İskenderun Karayılan mevkii ve Dörtyol ilçelerinde yangın çıktı. Çıkan bu 3 yangın da söndürüldü.






Sabah saatlerinde 3 farklı noktada çıkan yangınların söndürülmesinin ardından bir yangın da İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi Akarca mevkiinde başladı. Sabotaj ihtimali değerlendiriliyor.,



Hatay geçtiğimiz günlerde, PKK'lı teröristlerin kundaklamaları sonucu büyük bir tehlike atlatmış, ormanlık alanlarda başlayan yangınlar yerleşim yerlerine sıçramıştı.



Dün gece terör saldırısına sahne olan şehir, bugün de orman yangınlarıyla uyandı.



Sabahın ilk ışıklarında Arsuz'da zeytinlik yangını, İskenderun Karayılan mevkii ve Dörtyol ilçelerinde yangın çıktı. Çıkan bu 3 yangın da söndürüldü.



1 GÜNDE 4 YANGIN



İlerleyen saatlerde ise bu kez Denizciler Mahallesi Akarca mevkiinde bir yangın daha çıktı.



Akarca mevkiinde çıkan orman yangını bugün Hatay'daki dördüncü yangın olarak kayıtlara geçti.



Edinilen bilgiye göre, henüz nasıl çıktığı belirlenemeyen orman yangını sonrası dumanları fark eden mahalleli durumu orman işletme ekiplerine bildirdi.



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #1


 



ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI



Yerleşim yerlerine sıçrayan yangın sonrası birçok ev alevlerin arasında kaldı.

Tehdit altında olan evler tahliye edilirken, ekipler yerleşim yerlerine ulaşan yangının kontrol altına alınması için müdahaleyi sürdürüyor.



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #2


 



SORUŞTURMA BAŞLATILDI



Yangın İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ne doğru ilerlerken, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı da orman yangınıyla ilgili soruşturma başlattı.



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #3


 



"650 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR"



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bölgede incelemelerde bulunduktan sonra konuya ilişkin açıklama yaptı.



Pakdemirli, "Bugün 14.25 sularında çıkan ve 14.35'te ilk müdahalenin yapıldığı bu yangına 139 arazöz, 15 dozer, 650 personel müdahale ediyor. Meteorolojik koşulların zor 30 derece sıcaklığın olduğu, nemin 30 civarında gittiği koşullar altında bugün maalesef tabii ki yangın sarp coğrafi koşullar altında ilerledi. Tabii ki buradaki önceliğimiz yerleşim yerleri. Sarıseki'de bazı tahliyeler ihtiyaten yapılmış ancak vatandaşlar da bu evlerine geriye döndü. Yangının çıkış sebebi olarak da otoban kenarından çıktığı varsayılıyor. Bununla ilgili de herhangi bir bağlantı valiliğimiz tarafından şu anda bulunmadı. Arkamda yer alan özellikle taş ocağının karşı tarafı kuzey olarak arkada görülen yangın şu an da en büyük odak noktamız. Tabii ki coğrafi şartların sarp olması ve bölgede yol açma faaliyetlerinin de devam ediyor olması biraz daha çalışma koşullarımızı zorluyor ancak inşallah en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarını apıyorlar." ifadelerini kullandı.



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #4


 



"SABOTAJ İHTİMALİ VAR"



Pakdemirli, bir gazetecinin yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:



"Böyle bir ihtimal olabilir. Bunu yok saymamak lazım. Herhangi bir bağlantı da bulunmuş değil. Bizim şu anda bütün odağımız yangının söndürülmesi. Onunla ilgili kolluk kuvvetlerimiz ve Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı zaten yapıyor. Şu ana kadar bulunan ne herhangi bir ipucu var ne de herhangi bir bağlantı var."



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #5


 



 



"ÖNEMLİ BİR ZARAR YOK"



Bakan Pakdemirli, yangının yerleşim yerlerine sıçrama durumuna ilişkin bir soruyu, "Yerleşim yerlerinde önemli bir zarar yok. Sadece bir tane evde ufak bir zarar olduğu söyleniyor." şeklinde cevapladı.



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #6


 



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #7


 



 



Hatay da bir günde 4 farklı noktada orman yangını #8


 



 



 




Bu haber 532 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alper Çelik'ten şok itiraf: Haluk Levent 190 milyon liralık kupon yapıp kaybetti
Asayiş

Alper Çelik'ten şok itiraf: Haluk Levent 190 milyon liralık kupon yapıp kaybetti

AHBAP Derneği soruşturmasında tutuklanan, derneğin kurucu üyelerden Alper Çelik, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyerek çarpıcı iddialarda bulundu. Haluk Levent'in banka hesapları blokeli olduğu için kendi hesaplarını ona kullandırdığını söyleyen Çelik, gerçekleşen yoğun para trafiğinin borsa, bahis ve kumar ödemelerine gittiğini öne sürdü. Çelik, verdiği ifadede, Haluk Levent'in 190 milyon 270 bin liralık kupon yapıp kaybettiğini söyledi.

Habervitrini14216 Görüntüleme
DEAŞ'a 30 ilde büyük darbe! Çok sayıda gözaltı var
Asayiş

DEAŞ'a 30 ilde büyük darbe! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanlığı, jandarma ekiplerince terör örgütü DEAŞ'a yönelik 30 ilde icra edilen operasyonlarda 119 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Habervitrini13471 Görüntüleme
Bakan Gürlek: 6 faili meçhul cinayet aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: 6 faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2005-2016 yılları arasında farklı şehirlerde işlenen ve faili meçhul durumda olan 6 cinayet dosyasının tekrar incelenerek aydınlatıldığını bildirdi. Bakan Gürlek, "Çalışmalar neticesinde, Ali Sarıoğlu, Esra Aşık, Gültekin Yıldırım, Mehmet Ali Türkmen, Selbi Uyğur ve Yusuf Sayaner’in hayatını kaybettiği olaylar aydınlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Habervitrini9469 Görüntüleme
Enkazı bulup ölmesini beklemişler! FETÖ'cülerin itirafları şoke etti
Asayiş

Enkazı bulup ölmesini beklemişler! FETÖ'cülerin itirafları şoke etti

17 yıl sonra açılan Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan 19 şüphelinin ifadeleri şoke etti. Helikopterin enkazının olduğu bölgenin belirlendiğini söyleyen FETÖ'cü hainler, ekiplerin kasıtlı olarak olay yerine yönlendirilmediğini itiraf etti.

Habervitrini14143 Görüntüleme