Spor
  • 30.5.2024 13:04

Hataysporlu Ayoub El Kaabi Avrupa'nın zirvesinde

UEFA Konferans Ligi finalinde Olympiakos ile Fiorentina karşı karşıya geldi. 90 dakikası golsüz sona eren mücadeleyi, çeyrek finalde temsilcimiz Fenerbahçe'yi eleyen Yunan ekibi kazandı. Ayoub El Kaabi bu maçın ardından bir daha kırılması çok zor bir rekora imza atarak adını tarihe yazdırdı. İşte detaylar…

UEFA Konferans Ligi finalinde Olympiakos ile Fiorentina, Yunanistan'daki OPAP Arena'dak karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 sona erdi ve ardından uzatmalara geçildi.

İlk yarısı golsüz biten uzatmaların ardından herkes penaltı atışlarına gidilmesini beklerken 116. dakikada Ayoub El Kaabi'nin golüyle Olympiakos 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Olympiakos, UEFA Konferans Ligi kupasını müzesine götürmeyi başardı.

SÜPER LİG'DEN AVRUPA'NIN ZİRVESİNE 
Yunan ekibine kupayı getiren golü kaydeden Ayoub El Kaabi, 2021 ile 2023 yılları arasında Süper Lig'de Hatayspor forması giymişti. Faslı oyuncu Hatayspor formasıyla Süper Lig'de 53 maça çıkarken 26 gol ve dört asistlik performans sergilemişti. 31 yaşındaki oyuncu ardından bedelsiz bir şekilde Katar'ın Al-Sadd SC takımının yolunu tutmuştu.

ONUN İÇİN SADECE İKİ KULÜP ÖDEME YAPTI 
Futbola ülkesinde başlayan El Kaa2018 yılından sonra beş kulüp değiştiren El Kaabi için hiçbir takım bonservis ödemesi yapmadı.bi, 2017 yılında Fas ekibi Berkane'ye 1.88 milyon Euro'ya transfer oldu. Ertesi yıl Çin ekibi Hebei FC, yıldız oyuncuyu transfer etmek için 6 milyon Euro ödedi.

YAPILAMAZ DENİLENİ YAPTI 
Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi'nden elenerek Konferans Ligi Son 16 Turu Play-Off Turu'na katıldı. Bu turnuvada final maçı dahil toplam dokuz maça çıkan Yunan ekibinde El Kaabi 11 kez gol sevinci yaşayarak bir Avrupa kupasında grup aşamasından sonraki elemelerde en fazla gol atan oyuncu olmayı başardı. Yıldız oyuncu bir tek Fenerbahçe'ye iki maçta da gol atamadı.

El Kaabi'nin bu performansından önce 2017 yılında Cristiano Ronaldo, 2022 yılında Karim Benzema ve 2011 yılında Radamel Falcao 10 gol ile zirvede yer alıyorlardı.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 13:07

İLGİLİ HABERLER