HAYDA!... AMERİKANCI BİLİNEN KEMAL DERVİŞ'TE RET OYU VERDİ
ABD'NİN Irak operasyonu için hükümete izin veren tezkerenin oylamasında AKP, 99 oyla rekor düzeyde fire verdi. Fire, sabah grupta yapılan gizli ankettekinden iki kat fazla çıktı. Böylece hükümet tezkeresine verilen kabul oyları, güvenoylaması için gerekli 276 sayısının altında kalmış oldu.
Tezkerenin oylamasına 533 milletvekili katıldı. Meclis'te, 3 Siirt milletvekilinin üyeliği düşürüldüğü için 547 milletvekili bulunuyor. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oy kullanamadığı dikkate alındığında dünkü oylamaya 13 milletvekilinin katılmadığı saptandı.
CHP'den yurtdışında bulunan Bayram Meral ve cenazesi olan Nezir Nasıroğlu ile Genel Kurul'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Engin Altay ve Mehmet Nuri Saygun oylamaya katılmadı. AKP'den de 9 milletvekili Genel Kurul'a gelmedi. Oylamaya katılan 173 CHP'li, 2 DYP'li ile birlikte 4 bağımsız olmak üzere toplam 179 muhalefet milletvekili ‘‘Ret’’ kullandı. Toplam ret oylarının 250 olduğu dikkate alındığında AKP'den de 71 milletvekilinin muhalefet ile aynı yönde oy kullandığı belirlendi.
RETÇİ BAKANLAR
Ret oyu vereceğini ilan eden Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile yakın çevresine aynı yönde beyanda bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in bu kararlarını uyguladıkları öne sürüldü. Oylamadaki 19 çekimser milletvekilinin de AKP'li olduğu öğrenildi. Bununla birlikte katılmayan 9 milletvekili de sonucu etkiledi. Bu milletvekilleri gelerek ‘‘Kabul’’ oyu kullansalardı tezkere yeterli oya ulaşabilecekti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:28