Gündem
  • 2.5.2021 00:11

HDP İYİ Parti'ye it dedi, Akşener'den ses çıkladı

Ortaklar birbirine düştü! HDP'li vekilden İYİ Partili vekile büyük hakaret: 'Yavuz it havlamış yine...'

Millet İttifakı'ndaki HDP-İYİ Parti krizi giderek büyüyor. HDP'nin terörle arasına mesafe koyamayan açıklamalarına, bir de sözde soykırımı tanıma çağrısı eklenince İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu çok sert mesajlar verdi. Ağıralioğlu'nun sert ifadelerine HDP'den hakarete varan bir karşılık geldi. İşte Millet İttifakı'ndaki HDP-İYİ Parti krizi...

Terör örgütü PKK ile organik bağını bir türlü koparamayan, terör ile arasına mesafe koyamayan HDP, Millet İttifakı'nda her geçen gün yeni bir kriz çıkarıyor. Son olarak sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir bildiri yayınlayarak, Türkiye'yi hedef alan ve sözde soykırımı tanıma çağrısı yapan HDP bardağı taşırdı. TBMM'de, ABD'nin sözde soykırımı tanımasına tepki göstermek için hazırlanan bildiriye de destek vermeyen HDP'ye İYİ Parti'den çok sert bir tepki geldi. İYİ Parti Sözcüsü Yabuz Ağıralioğlu, "Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz!" derken, HDP bu çıkışa sessiz kalmadı. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, sert sözlere hakaretle karşılık verdi.

İYİ PARTİ: PKK DENEN ALÇAKLIKLA YÜZLEŞİN

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, HDP'nin sözde soykırım ile yüzleşme ve tanıma çağrısına ateş püskürdü. Ağıralioğlu, HDP'ye deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü...

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, HDP'nin Türk halkını 'soykırım' ile suçlayan bildirisine şu sert ifadelerle teğki gösterdi:

Soykırım iftirası atan HDP:

Eğer soykırımla yüzleşin diye ahlâksız bir teklif yapıyorsanız; size mevcut isimleriniz değil, Antranik, Tehliryan gibi Taşnakçı isimleri yakışır!

Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz!

HDP: YAVUZ İT HAVLAMIŞ YİNE

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu gerilimi krize çevirecek bir ifade ile Ağıralioğlu'na yanıt verdi. Kenanoğlu, "Yavuz it havlamış yine...' ifadelerini kullandı.

Kenanoğlu, hakaret içerikli sözlerinin tepki çekmesi sonrası bir paylaşım daha yaptı, şu ifadeleri kullandı:

"Yavuz İt" bir kavramdır.

Türkçeyi Türk Atasözlerini bilenler bunu bilir.

Bir kişiyi değil bir tanımı ifade eder.

Bu tanıma uyduğunu düşünen herkes üzerine alınabilir.

NE OLMUŞTU?

1915 olaylarını ABD Başkanı Joe Biden, skandal bir siyasi karar ile 'soykırım' olarak nitelendirmişti. Türkiye, ABD'ye sert tepki gösterirken, HDP hariç tüm siyasi partiler de aynı çizgide birleşmişti. HDP, daha Biden 'soykırım' ifadesini kullanmadan bir bildiri yayınlamış, Türk Milleti'ni 'soykırım' ile suçlamıştı. Skandal bildiride Türkiye'ye yüzleşme çağrısında bulunulmuştu. Ermenistan'ın bile kullanmayacağı ifadeler kullanan HDP'ye siyasilerden tepki yağmıştı. Millet İttifakı'nda da HDP'nin bu çıkışı büyük kriz çıkarmıştı.


 

Güncellenme Tarihi : 2.5.2021 00:19

İLGİLİ HABERLER