Gündem
  • 20.11.2022 23:56

HDP'den ihanet sözleri.. Mehmetçiğe işgalci dediler

HDP'den ihanet sözleri! 'İşgal' dediler, teröristlere selam gönderdiler..

TSK'nın Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik gece yarısı başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı'na tepki gösteren HDP'li Meral Danış Beştaş, Ayn el Arab'taki PKK/YPG'li teröristlere selam gönderdi.

HDP'den ihanet sözleri! 'İşgal' dediler, teröristlere selam gönderdiler

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Bağcılar'da yaptığı açıklamada skandal sözler sarf etti.

TÜRKİYE'YE KİN, PKK'YA DESTEK SÖZLERİ

PKK/YPG'nin terör yuvalarının hedef alındığı Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın durdurulmasını isteyen Meral Danış Beştaş, "Kobani" olarak telaffuz ettiği Aynel Arab kentindeki hedeflerin vurulmasına itiraz etti. "Kobani’ye yönelik saldırı sadece oranın halkına değil, 50 milyonu aşkın Kürde yönelik bir saldırıdır." hezeyanında bulunan HDP'li Beştaş, harekata "DEAŞ barbarlığı" deme hadsizliğinde bulunarak teröristlere selam gönderdi.

HDP'li Meral Danış Beştaş, "Kadınlar öncülüğünde DEAŞ barbarlığına karşı destansı bir mücadeleyle direnen Kobani'ye selam olsun" dedi.

"İŞGAL" DEME CÜRETİNDE BULUNDU!

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ise PKK/YPG'ye yönelik operasyonlara "işgal" ithamında bulundu. Türkiye düşmanı söylemlerde bulunan Güngen, “Daha önce Afrin ve diğer Kürt bölgeler, gerçekleştirilen işgal saldırılarıyla DEAŞ ve türevleri için yaşam alanlarına dönüştürüldü. Saldırılar, iktidarın iddia ettiği gibi sınır güvenliğini sağlamak için değil aksine Türkiye’ye yönelik tehdit ve tehlikeleri artırmaktadır. Çünkü Türkiye’ye tehdit oluşturan Kürtler değil, Kürtlerin işgal edilen yaşam alanlarında palazlandırılan DEAŞ ve türevi örgütlerdir" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 21.11.2022 00:19

İLGİLİ HABERLER