Gündem
  • 24.5.2023 10:40

HDP'den Kılıçdaroğlu'na tehdit.. PKK'lı mahkumları serbest bırakma sözünü unutma

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, karanlık pazarlığı itiraf etti: Kemal Kılıçdaroğlu bunları yerine getirmek zorunda

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, 7'li koalisyonun ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları kirli pazarlıkları itiraf etti. Kılıçdaroğlu'nun kendilerine söz verdiğini belirten Önder, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş için özgürlük imasında bulundu. Süreyya Önder, Kılıçdaroğlu'nun üzerine ağır bir sorumluluk aldığını kaydetti ve "Bunları yerine getirmek zorunda" ifadesini kullandı.

7'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yapmış olduğu kirli pazarlıklar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kapalı kapılar arkasında yapılan görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, HDP ile anlaşarak partiden tam destek almıştı. HDP ile yapılan anlaşmanın ardından terör örgütü PKK elebaşlarından da Kılıçdaroğlu'na birbiri ardına destek mesajları yağmıştı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN İTİRAF

HDP ile yapılan kirli pazarlığa ilişkin çarpıcı bir itiraf Sırrı Süreyya Önder'den geldi. HDP'li Önder, Kılıçdaroğlu ile yapılan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamasında kendilerine söz verildiğini kaydetti. Terör suçlarından dolayı tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için özgürlük iması yapan Önder, Kılıçdaroğlu'nun bunu kabul ettiğini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2023 10:47

İLGİLİ HABERLER