HDP ve HDK üyesi yaklaşık 50 kişi, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun İstiklal Caddesi üzerindeki binası önünde saat 19.30’da toplandı. Ellerinde Yunanca ve Türkçe yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri sık sık Yunan hükümeti lehine slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Doğukan Ünlü, Yunanistan halkı, hükümeti ve Syriza partisiyle dayanışma için toplandıklarını belirterek, “Adalet, eşitlik ve demokrasi adına kemer sıkmaya karşı verdikleri mücadelede Yunanistan halkı ve hükümetiyle birlikteyiz. Mücadeleleri bize başka bir Avrupa’nın mümkün olduğunu gösteriyor. 2010 ve 2012’de Yunanistan’a dayattıkları kemer sıkma politikalarına rağmen EC-ECB-IMF hala çözümsüzlüğe yol açan politikalarda ısrar ediyor ve Yunanistan halkının demokratik tercihine bakmaksızın Yunanistan hükümetinin önerilerine katı bir olumsuzlukla yaklaşmaya devam ediyor” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
HDP'den Yunanistan'a destek

Hızlı Özet
“Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaptıkları basın açıklaması ile Yunanistan hükümetine destek verdi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Messi sessizliğini bozdu: "Acısı çok büyük"
Arjantin'in 39 yaşındaki yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası finalinde İspanya'ya kaybettikleri maçın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek
Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı görevine geri döndüren, Özgür Özel’i ise görevden düşüren ‘mutlak butlan’ kararı temyiz incelemesi için Yargıtay’a ulaştı. Esasa ilişkin değerlendirmenin adli tatil nedeniyle 1 Eylül sonrasında yapılacağı bildirildi.

TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası
Terörsüz Türkiye sürecinde gözler çerçeve yasa için TBMM'ye çevrildi. Sürecin başarıya ulaşması için çalışmalar aralıksız sürerken, yasanın Meclis tatile girmeden görüşülmesi bekleniyor. Olası bir gecikme durumuna ilişkin AK Parti kanadından gelen açıklamada, tatile girilmesi durumunda 'olağanüstü' bir TBMM toplantısının gündeme alınabileceği ifade edildi.

Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi
İsrail tarafından düzenlenen suikastlar neticesinde İsmail Haniye ve Yahya Sinvar'ın yaşamlarını yitirmesinin ardından Hamas'ın yeni lideri belirlendi. Hareketin diplomasi kanadındaki tecrübesiyle bilinen Halil el-Hayya, Siyasi Büro Başkanı olarak atandı.