Gündem
  • 6.6.2023 20:00

HDP'li Sırrı Sakık'la Kılıçdaroğlu arasında Derin devletin adamı kavgası

Sakık'tan Kılıçdaroğlu'nun 'derin devlet adamı' imasına yanıt

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık “derin devlet” imasında bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na  “Sizden bu çirkin iddialarınızla ilgili video, kayıt, ses, belge veya her ne varsa sunmanızı bekliyorum. Şimdi size düşen “dürüst ve namuslu bir siyasi lider” olarak bana yönelik iftiralarınız ispatlamaktır” çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV’de katıldığı programda Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık hakkında, “Sırrı Sakık bizi destekleyecekmiş. Sırrı Sakık bize hangi desteği verecek, nasıl bir destek verecek bize? Biz devletin derinliklerinde nelerin döndüğünü, kimlerin kimlere hizmet ettiğini, kimlerin hangi gerekçelerle konuştuğunu gayet iyi biliriz” demişti.

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık bugün Twitter hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

İddialarını kanıtlayacak video, belge, ses, kayıt yayınlaması çağrısı yapan Sakık, “Şimdi size düşen “dürüst ve namuslu bir siyasi lider” olarak bana yönelik iftiralarınız ispatlamaktır” şeklinde tepki gösterdi.

Sakık aksi durumda mahkemeye gideceğini söyledi. 

Sakık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur seçimleri öncesinde şahsıma yönelik ağır ithamlarda bulundunuz. Ben sürecin hassasiyetinden ve halkın umudundan dolayı seçim sonucunu beklemeyi tercih ettim. İktidarı “onun diliyle”  yeneceğim, milliyetçilere şirin gözükeceğim derken bize kalan sizin gerçeklikle alakası olmayan iftira diliniz oldu. Açık çağrımıza, onlarca yıllık parlamento mesaimize rağmen sözlerinizi düzeltme nezaketinizde bile bulunmadınız.

Kemal Bey, bana yönelik özel savaş medyasının dilini kullanırken ben Ağrı köylerinde ikinci tur için seçim çalışmalarındaydım ve aynı süreçte bana verilen  5 yıl 10 ay ceza haberini de almıştım.

Şimdi sizin iddianıza birkaç not eklemek isterim. Evet ben derin devleti çok iyi bilirim, eski tanışırız. Siz 1990’lı yıllarda SSK bürokratıyken bizim köylerimiz yakılmış, arkadaşlarımız, halkımız katledilmişti. Asit kuyularında, toplu mezarlarda yakınlarımızı teşhis ediyorduk. Sizin hiçbir risk almadığınız yıllarda ben abimin kanını kaldırımdan silmeye çalışıyordum, DGM’de idamla yargılanıyordum. Dilerim size “derinden” bilgiler getiren “dürüst ve namuslu bürokratlar”  bu bilgileri de getirmiştir. Şimdi size düşen “dürüst ve namuslu bir siyasi lider” olarak bana yönelik iftiralarınız ispatlamaktır. İkinci tur öncesi muhatabınız  ve rakibinize yaptığınız şu çağrıyı da iliştiriyorum. Sizden bu çirkin iddialarınızla ilgili video, kayıt, ses, belge veya her ne varsa sunmanızı bekliyorum. Aksi taktirde mahkemede müfteri olarak hesabını vereceksiniz.”

 

Güncellenme Tarihi : 6.6.2023 19:11

İLGİLİ HABERLER