Gündem
  • 28.10.2017 23:47

Hedef 29 Ekim törenleriydi!.. İstanbul faciadan kurtuldu

İstanbul’dan son dakika haberi.. AVM’de şüpheli araç alarmı! Bomba düzeneği bulundu

İstanbul'da son dakika haberi... Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin yakınında şüpheli araç paniği yaşandı. Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinin yakınında bulunan şüpheli araç, bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle kontrollü bir şekilde patlatıldı Şüpheli araçtan terör örgütü üyeleri çıktı.

Teröristlerin hedeflerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olduğu iddia edildi. Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinin yakınında bulunan şüpheli araçtan terör örgütü üyeleri çıktı. Araçta kontrollü patlama yapılırken, 1’i yaralı olmak üzere 4 terörist gözaltına alındı.

İstanbul’dan son dakika haberi.. AVM’de şüpheli araç alarmı! Bomba düzeneği bulundu

Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin yakınında bulunan şüpheli araç paniği neden oldu. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis olay yerine yaklaşmaya çalışan vatandaşları uzaklaştırdı.

Edinilen bilgiye göre dün gece, Esenyurt ve Arnavutköy'de yaşanan patlamaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri şüphelendikleri bir aracı takibe aldı. Yapılan takip sonrasında şüpheli araçta bulunan teröristler, aracı Bayrampaşa'da bulunan bir alışveriş merkezinin açık otoparkına park etti.

Şüphelilerin araçtan inmeleri üzerine harekete geçen polis ekipleri, 1'i yaralı olmak üzere 4 teröristi gözaltına aldı.

Araç çevresinde Şeritler çekerek yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Yapılan incelemenin ardından araç bomba imha uzmanı tarafından iki defa fünye ile kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonrası bomba imha uzmanları araçtaki malzemeleri indirerek geniş çaplı araştırma yaptı.

BOMBA BULUNDU

Ön incelemede araçta bomba düzenekleri belirlendi. Araçtaki incelemede amonyum nitratla güçlendirilmiş plastik patlayıcı olduğu öğrenildi.

HEDEF 29 EKİM KUTLAMALARI MI?

Öte yandan teröristlerin asıl hedefinin İstanbul'da yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olduğu iddia edildi.

PATLAMALARIN FAİLİ DE YAKALANDI

Polis, 2’si kadın 4 teröristi gözaltına alıd. Teröristlerden birinin yaralı olduğu öğrenilirken Emniyete götürülen teröristlerden birisinin dün gece İstanbul'un Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde 2 ayrı evde meydana gelen patlamalarla ilgili olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2017 23:54

İLGİLİ HABERLER