Dünya
  • 25.4.2021 14:10

Hindistan'ın nefesi kesildi!.. Koronavirüslüler tamircilerden oksijen tüpü topluyor

Hindistan ülkenin koronavirüs salgını sırasında Cumartesi günü günlük enfeksiyonlarda dünya rekoru kırdı ve  349.691 yeni Covid-19 vakası bildirdi .Ayrıca arka arkaya dokuzuncu günde en yüksek günlük ölüm oranını bildirdi ve son 24 saatte 2767 ölüm ekledi.
 

Sağlık personeli ve yakınları, Covid-19 koronavirüs hastasının Yeni Delhi'deki bir hastanede arabaya binmesine yardım ediyor
1.3 milyar insanın yaşadığı Hindistan,  son üç gün içinde bir milyondan fazla yeni vaka kaydetti ve 192.311 toplam ölüm dahil olmak üzere toplam 16.9 milyon koronavirüs vakası kaydedildi.

Bir Covid-19 hastası, bugün, Ghaziabad, Uttar Pradesh, Indirapuram'daki Gurdwara'da Sih Organizasyonu tarafından sağlanan oksijeni yerinde alıyor.

Hindistan'ın Mart ayı ortasında başlayan ikinci dalgası, ülkenin aşılama programıyla ilerleme kaydetmesiyle birlikte geldi. Sağlık bakanlığı, dün yapıtğı açıklamada Covid-19'a karşı 140 milyon doz aşı uyguladığını ve bunların 2,4 milyonunun son 24 saatte yapıldığını açıkladı.

Canlı bir TV yayını sırasında hastalar Delhi'deki bir hastanenin önünde sedyelerde yatıyor.  Sky TV haberinde, hastanede onlarca cenazenin hastaneden çıkarıldığını gördüklerini, diğerlerinin içeri giremeyenler için dış mekan sedyelerinin yanında oksijen tankları ile beklediklerini söyledi.

Hindistan'ın dört bir yanındaki hastaneler, şiddetli bir ikinci dalganın baskısı altında bükülüyor, bazılarının oksijeni bitiyor ve aşırı kalabalık nedeniyle hastaları geri çeviriyor.  Resimde: Bugün Yeni Delhi

OKSİJEN BİTTİ, ÇIRPINARAK ÖLÜYORLAR
Covid-19 vakaları artarken ve Hindistan ciddi oksijen kıtlığıyla karşı karşıya kaldı. Hastanelerin yoğun bakımında tutulan koronavirüs hastalarına verilecek oksijen tükendi. Hastalar kendi imkanlarıyla sanayilerden buldukları oksijen tüplerini kucaklarında hastanaye götürüyor.

İnsanlar bugün Allahabad'da bir oksijen dolum istasyonunda Covid-19 hastaları için tıbbi oksijen tüplerini doldurmayı bekliyorlar

Pek çok Koronavirüslü oksijen tüpü olmadığı için nefes alamıyor ve çırpınarak can veriyor. 
 

Batı Bengal'de bir Covid-19 kurbanının aile üyesi bir oksijen tüpü taşırken görüldü
Böyle bir talebe hazırlıklı olmayan Oksijen tüpü sağlayan fabrikalar kesintisiz çalışmasına rağmen talebi yetiştiremiyor.

Çaresiz aileler, malzemeleri güvence altına almaya çalışırken Hindistan'da bir oksijen dolum dükkanında bekliyorlar

Başkente uzak şehirlerdeki bazı tesislerden tankerlere doldurulan oksijenler, hastalara yetiştirilmesi izin bu tankerler nakliye uçaklarına alınıyor ve hava yoluyla oksijen sağlanmaya çalışılıyor,

İşçiler bugün Chennai'nin eteklerindeki bir tesiste Covid-19 salgını ortasında hastanelere nakledilecek tıbbi oksijen tüplerini kontrol ediyorlar.

Özel şirketler desteklerini sunmak için devreye girdi.. 
Hintli kurye şirketi Delhivery'in kurucu ortağı ve CEO'su Sahil Barua, şirketin oksijen yoğunlaştırıcıları ve diğer temel malzemeleri ithal etmek için havayolu ortaklarıyla birlikte çalışacağını duyurdu.

Hindistan'ın Batı Bengal kentinde bugünkü krizin ortasında bir adam arabasına oksijen kabı taşıyor.

Barua, LinkedIn'de "Oksijen yoğunlaştırıcıları ve diğer temel malzemelerle Hindistan'a charter uçağı uçuruyoruz ve talep üzerine daha fazla kapasite oluşturabiliriz" dedi.

Hindistan'ın en büyük koronavirüs hastalığı tesislerinden biri olan Lok Nayak Jai Prakash Narayan Hastanesi'nin önünde oksijen maskesi takan bir hasta bugün Delhi'de oturuyor.

Erkekler bugün Yeni Delhi'de bir hastaneden ayrılırken bir Covid-19 hastasını sedye üzerinde taşıyor

Hindistan Çelik Otoritesi, özel çelik devi Jindal Steel and Power ve ülkenin en büyük sanayi grubu olan Tata Group ile birlikte etkilenen eyaletlere oksijen sağlıyor.

Sağlık çalışanları bugün Yeni Delhi'deki Guru Teg Bahadur hastanesinin dışında koronavirüs hastalığından (COVID-19) muzdarip insanların cesetlerini taşıyorlar.

"Tıbbi oksijen, Covid-19 hastalarının tedavisi için kritik öneme sahip. Ulusal aciliyete yanıt olarak, çeşitli eyalet hükümetlerine ve hastanelerine günlük 200-300 ton Sıvı Tıbbi Oksijen sağlıyoruz. Bu mücadelede beraberiz ve kesinlikle kazanacağız. it !, ", grubun bir yan kuruluşu olan Tata Steel'i 18 Nisan'da tweetledi.

Bir kişi Cumartesi günü Yeni Delhi'de bir krematoryumda Covid-19'dan ölenlerin cenaze yangınlarının yanından geçiyor

Bir adam, Covid-19 koronavirüs hastalığından ölen akrabasının son ayinlerini gerçekleştirirken, diğer cenaze ateşlerinin toplu yakılma sırasında yandığı görülüyor.

Son ayinleri gerçekleştirmeye yardım eden bir rahip, Covid-19'dan ölen hastaların çok sayıda yanan cenaze ateşinin ortasında yüzünü kapatırken koşar.

Covid-19 kurbanlarının cenaze ateşleri, bugün Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde toplu yakma için krematoryuma dönüştürülen bir zeminde yanıyor.

Covid kurbanlarının cesetleri Cuma günü Mumbai'de bir ölü yakma yerinde cenaze ateşinde yakıldı

Güncellenme Tarihi : 25.4.2021 22:48

İLGİLİ HABERLER