Dünya
  • 8.6.2023 22:49

Hıristan Suriyeli , "İsa adına" deyip parkta 7 çocuğu bıçakladı

Fransa'da parkta bıçaklı saldırı: Yaralanan çocukların bazılarının durumu kritik..

Fransa Başbakanı Élisabeth Borne,  Annecy'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte , 31 yaşındaki Suriye uyruklu zanlının İsveç'te mülteci statüsü talep ettiğini ve bunun kabul edildiğini söyledi .

Görgü tanıklarına göre, adam bıçağını havada sallayarak "İsa'nın adıyla" diye bağırırken, çevredeki insanlar "Polis! Polis!"

Görünüşe göre saldırıyı durdurmaya çalışan, kendisine yaklaşmaya çalışan sırt çantaları taşıyan bir adama saldırdı. Kapalı oyun parkının içinde, saldırgan yaklaşıp "Yardım edin! Yardım edin!" Yardım!" ve dehşet içinde bebek arabasını parkın bariyerlerine çarpmak.

Fransa'da bir saldırgan boynundaki haç’ı gösterip “İsa Mesih adına” diyerek parktaki çocukları bıçakladı.  3’ü ağır 4 çocuğu yaralayan saldırganın, İsveç'ten Fransa'ya gelmiş Suriyeli bir Hristiyan olduğu ortaya çıktı.

Fransa'nın güneydoğusundaki Annecy Gölü yakınlarındaki bir parkta dördü çocuk altı kişi bıçaklı saldırıya uğradı. İki çocuğun durumu kritik.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındığını açıkladı.

Saldırıda yaralanan çocuklardan birinin 22 aylık, diğerlerinin üç yaşında oldukları belirtildi.

İki çocuğun ve bir yetişkinin hayati tehlikesi sürüyor.

İki çocuk da hafif yaralandı.

Yerel savcıya göre , polis tarafından 31 yaşındaki Suriyeli bir sığınmacı olarak tanımlanan bir zanlı gözaltına alındı  ​​ve terör saikine sahip görünmedi.

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Bu sabah Annecy’deki saldırı kesinlikle korkakça bir saldırıdır. Çocuklar ve bir yetişkin ölümle yaşam arasında. Ulus şokta. Düşüncelerimiz onlarla, aileleriyle ve acil servislerle birlikte” dedi.

İsviçre'nin Cenevre kentinin 30 kilometre (20 mil) güneyindeki Alpler ve göl kıyısındaki Annecy kasabasındaki bir çocuk oyun parkına yapılan saldırıyı gösteren video sosyal medyada yayınlandı. Korkunç sahneler, insanlar yardım için çığlık atarken, siyah gözlüklü ve başını mavi bir fularla örten bir adamın elindeki bıçağı salladığını gösteriyordu.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 10.6.2023 02:30

İLGİLİ HABERLER